Hallontryffel rullad i kakao

Intensiv smak av goda råvaror gör det lättare att nöja sig med lite.

1 januari 2010 av I FORM

30 st

1 dl hallonpuré
1/2 dl socker
200 g ljus choklad
10 g osaltat smör
Kakao
Ev eau de vie hallon
Ev choklad till överdrag


Tillagning

Gör hallonpuré genom att trycka frysta hallon försiktigt genom en sil. Koka upp hallon och socker. Hacka chokladen fint och häll den varma fruktmassan ner i chokladen i en tunn stråle medan du rör så att massan inte skär sig.

När massan är fingervarm ska smöret röras ner. Smaka eventuellt av med sprit. Efter att det svalnat lite rullas massan till kulor som sedan rullas i kakao. Kulorna kan också doppas i smält choklad och rullas i kakao efteråt när chokladen nästan har stelnat.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar