Spenatmuffins

De här matiga muffinsen kan du gärna äta med lite sallad till.

Spenatmuffins

12 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Tid totalt: 1 timme

INGREDIENSER

2½ dl fullkornsdurum-vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 msk krossade linfrön

½ tsk havssalt

¼ tsk peppar

½ tsk muskot

¼ tsk rosmarin – kan uteslutas

3 ägg

2½ dl grekisk yoghurt 2 %

200 g spenatblad

2 morötter

1 lök

1 vitlöksklyfta

Så gör du

  • Rör ner spenatbladen till små, små bitar i matberedaren. Gör samma sak med lök och morötter.
  • Tillsätt ägg, vitlök och yoghurt, som du vispar runt.
  • Häll i resterande ingredienser, och blanda ihop till en jämn smet.
  • Lägg i alla torra ingredienser, och vispa igen.
  • Fördela smeten i 12 muffinsformar, och grädda i 180 grader i 30-40 minuter.

näringsinnehåll per person

Energi: 97 kcal

Protein: 6,5 g

Fett: 2,8 g

Kolhydrat: 11,3 g

Kostfiber: 2,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar