Spenatmuffins

1 timme
97 kcal

De här matiga muffinsen kan du gärna äta med lite sallad till.

Spenatmuffins

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ⅓ dl fullkornsdurum-vetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ msk krossade linfrön
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk muskot
  • ¼ tsk rosmarin – kan uteslutas
  • ½ ägg
  • ⅓ dl grekisk yoghurt 2 %
  • 33 g spenatblad
  • morötter
  • ¼ lök
  • ¼ vitlöksklyfta

Så gör du

  • Rör ner spenatbladen till små, små bitar i matberedaren. Gör samma sak med lök och morötter.

  • Tillsätt ägg, vitlök och yoghurt, som du vispar runt.

  • Häll i resterande ingredienser, och blanda ihop till en jämn smet.

  • Lägg i alla torra ingredienser, och vispa igen.

  • Fördela smeten i 12 muffinsformar, och grädda i 180 grader i 30-40 minuter.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background