Spenatmuffins

1 timme
97 kcal

De här matiga muffinsen kan du gärna äta med lite sallad till.

Spenatmuffins

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ⅓ dl fullkornsdurum-vetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ msk krossade linfrön
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk muskot
  • ¼ tsk rosmarin – kan uteslutas
  • ½ ägg
  • ⅓ dl grekisk yoghurt 2 %
  • 33 g spenatblad
  • morötter
  • ¼ lök
  • ¼ vitlöksklyfta

Så gör du

  • Rör ner spenatbladen till små, små bitar i matberedaren. Gör samma sak med lök och morötter.

  • Tillsätt ägg, vitlök och yoghurt, som du vispar runt.

  • Häll i resterande ingredienser, och blanda ihop till en jämn smet.

  • Lägg i alla torra ingredienser, och vispa igen.

  • Fördela smeten i 12 muffinsformar, och grädda i 180 grader i 30-40 minuter.