Bröd med soltorkade tomater

Lättbakat bröd som kan komplettera måltiden eller ätas som mellanmål.

3 september 2015 av I FORM

20 stk

25 g jäst
3 dl vatten
3 dl lättfil
1 msk salt
200 g grovt dinkelmjöl
200 g grova kärnor
50 g fetaost
50 g svarta oliver
75 g soltorkade tomater i olja
5 blandade stjälkar rosmarin och basilika
250 g durummjöl
Ca 150 g vetemjöl


Tillagning

Rör ihop jäst, vatten, lättfil och salt. Tillsätt dinkelmjöl och kärnor och ställ det kallt över natten. Rör nästa dag ner fetaost i tärningar, oliver, strimlade tomater och hackade kryddörter, och sedan durummjöl. Rör ner vetemjöl och lägg degen i en långpanna som är ca 30 x 40 cm som är klädd med bakpapper. Pricka degen med en gaffel och låt den jäsa i 1 timme. Baka brödet i 180 grader i 45 minuter. Skär det i tunna ”kakbitar” och servera t ex med 2 skivor (20 gram) hamburgerkött eller annat magert köttpålägg.

Tips:
Det går bra att frysa in brödet.

  • Du tränar inte alls:

    Du uppnår större mättnad med färre kalorier om du halverar mängden bröd och i gengäld äter mer fettsnålt pålägg, t ex kycklingbröst.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Du behöver fler kolhydrater till dina tömda depåer och proteiner till dina muskler. Det löser du genom att äta ett par extra skivor bröd med pålägg.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar