Bröd med soltorkade tomater

10 timmar
197 kcal

Lättbakat bröd som kan komplettera måltiden eller ätas som mellanmål.

Bröd med soltorkade tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stk

  • 2½ g jäst
  • ⅓ dl vatten
  • ⅓ dl lättfil
  • ¼ msk salt
  • 20 g grovt dinkelmjöl
  • 20 g grova kärnor
  • 5 g fetaost
  • 5 g svarta oliver
  • 7½ g soltorkade tomater i olja
  • ½ blandade stjälkar rosmarin och basilika
  • 25 g durummjöl
  • g vetemjöl

Tillagning

Rör ihop jäst, vatten, lättfil och salt. Tillsätt dinkelmjöl och kärnor och ställ det kallt över natten. Rör nästa dag ner fetaost i tärningar, oliver, strimlade tomater och hackade kryddörter, och sedan durummjöl. Rör ner vetemjöl och lägg degen i en långpanna som är ca 30 x 40 cm som är klädd med bakpapper. Pricka degen med en gaffel och låt den jäsa i 1 timme. Baka brödet i 180 grader i 45 minuter. Skär det i tunna ”kakbitar” och servera t ex med 2 skivor (20 gram) hamburgerkött eller annat magert köttpålägg.

TIPS:
Det går bra att frysa in brödet.