Nyttiga recept Bröd Bröd med s... Bröd med soltorkade tomater 10 timmar 197 kcal Lättbakat bröd som kan komplettera måltiden eller ätas som mellanmål. Av I FORM-redaktionen 3 september 2015 Bröd med soltorkade tomater Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 stk 2½ g jäst ⅓ dl vatten ⅓ dl lättfil ¼ msk salt 20 g grovt dinkelmjöl 20 g grova kärnor 5 g fetaost 5 g svarta oliver 7½ g soltorkade tomater i olja ½ blandade stjälkar rosmarin och basilika 25 g durummjöl 15 g vetemjöl Tillagning Rör ihop jäst, vatten, lättfil och salt. Tillsätt dinkelmjöl och kärnor och ställ det kallt över natten. Rör nästa dag ner fetaost i tärningar, oliver, strimlade tomater och hackade kryddörter, och sedan durummjöl. Rör ner vetemjöl och lägg degen i en långpanna som är ca 30 x 40 cm som är klädd med bakpapper. Pricka degen med en gaffel och låt den jäsa i 1 timme. Baka brödet i 180 grader i 45 minuter. Skär det i tunna ”kakbitar” och servera t ex med 2 skivor (20 gram) hamburgerkött eller annat magert köttpålägg. TIPS Det går bra att frysa in brödet. TomatKolhydrater