Bröd med soltorkade tomater

10 timmar
197 kcal

Lättbakat bröd som kan komplettera måltiden eller ätas som mellanmål.

Bröd med soltorkade tomater

Bröd med soltorkade tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stk

  • 2½ g jäst
  • ⅓ dl vatten
  • ⅓ dl lättfil
  • ¼ msk salt
  • 20 g grovt dinkelmjöl
  • 20 g grova kärnor
  • 5 g fetaost
  • 5 g svarta oliver
  • 7½ g soltorkade tomater i olja
  • ½ blandade stjälkar rosmarin och basilika
  • 25 g durummjöl
  • g vetemjöl

Tillagning

Rör ihop jäst, vatten, lättfil och salt. Tillsätt dinkelmjöl och kärnor och ställ det kallt över natten. Rör nästa dag ner fetaost i tärningar, oliver, strimlade tomater och hackade kryddörter, och sedan durummjöl. Rör ner vetemjöl och lägg degen i en långpanna som är ca 30 x 40 cm som är klädd med bakpapper. Pricka degen med en gaffel och låt den jäsa i 1 timme. Baka brödet i 180 grader i 45 minuter. Skär det i tunna ”kakbitar” och servera t ex med 2 skivor (20 gram) hamburgerkött eller annat magert köttpålägg.

TIPS:
Det går bra att frysa in brödet.