Vilket bröd är nyttigast?

Jag tvekar ofta när jag står vid bröddisken i stormarknaden. Kan du ge någon enkel regel för vad jag ska titta efter om jag vill ha ett riktigt nyttigt och bra bröd?

Fredrik Paulún Det finns över 200 sorters bröd på den svenska marknaden, allt från formfranska och tekakor till grovt rågbröd och surdegslimpa. Det betyder att bröd kan vara riktigt dåligt eller riktigt bra.

Se till att ditt bröd inte har tillsatt socker, sirap, glukos eller fruktos eftersom det är helt onödigt med en sockertillsats. Hela korn, frön eller nötter är jättebra eftersom det sänker GI-värdet och lite krossade linfrön ger supereffekt.

TRÄFFA PAULÚN PÅ I FORM-loppet!

I FORMs kostexpert kommer till I FORM-loppet i både Stockholm och Malmö - träffa honom på plats!
Läs mer och anmäl dig här >>>

Surdeg är också nyttigt eftersom det ger bättre mättnad, och fullkorn är bra att sträva efter eftersom det ger högre näringsinnehåll och bättre mättnad.
Ljust bröd med fibrer är bättre än ljust bröd utan fibrer, men dessvärre är det inte ens i närheten av riktigt fullkornsbröd som har vitaminer, mineraler och antioxidanter som det andra brödet saknar.