Vilket bröd är nyttigast?

Jag tvekar ofta när jag står vid bröddisken i stormarknaden. Kan du ge någon enkel regel för vad jag ska titta efter om jag vill ha ett riktigt nyttigt och bra bröd?

Fredrik Paulún Det finns över 200 sorters bröd på den svenska marknaden, allt från formfranska och tekakor till grovt rågbröd och surdegslimpa. Det betyder att bröd kan vara riktigt dåligt eller riktigt bra.

Se till att ditt bröd inte har tillsatt socker, sirap, glukos eller fruktos eftersom det är helt onödigt med en sockertillsats. Hela korn, frön eller nötter är jättebra eftersom det sänker GI-värdet och lite krossade linfrön ger supereffekt.

TRÄFFA PAULÚN PÅ I FORM-loppet!

I FORMs kostexpert kommer till I FORM-loppet i både Stockholm och Malmö - träffa honom på plats!
Läs mer och anmäl dig här >>>

Surdeg är också nyttigt eftersom det ger bättre mättnad, och fullkorn är bra att sträva efter eftersom det ger högre näringsinnehåll och bättre mättnad.
Ljust bröd med fibrer är bättre än ljust bröd utan fibrer, men dessvärre är det inte ens i närheten av riktigt fullkornsbröd som har vitaminer, mineraler och antioxidanter som det andra brödet saknar.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background