Vad är nyttigast – Dadlar eller fikon?

Torkad frukt är ett bra alternativ till godis, choklad och andra sötsaker.

Har du koll på vilket snacks som är nyttigast - dadlar eller fikon?

© iStock

Torkad frukt i alla dess former är ett bra alternativ till godis, choklad och andra sötsaker. Utöver den naturligt söta smaken bidrar den torkade frukten med värdefulla vitaminer och mineraler och ofta också många olika mikroskopiska växtämnen som stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att hålla vinterns förkylningar borta.

Två av de mest populära sorterna är fikon och dadlar. Båda är mycket nyttigare än godis, men de skiljer sig åt, för här är fikon en klar vinnare.

De har färre kalorier (261 kcal per 100 g) jämfört med dadlar (329 kcal per 100 g) och även betydligt fler kostfibrer. Dessutom är fikon en av de bästa källorna till att få i sig antioxidanter.

SAMMANFATTNING: De torkade fikonen har färre kalorier och fler matsmältningsfrämjande kostfibrer. Även när det gäller mineraler och antioxidanter vinner fikon. Just antioxidanterna är fikonens stora trumfkort.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background