Hitta den bästa baren

Nej, vi pratar inte om att gå på krogen, utan om att få maximalt utbyte av sin träning. Kroppen behöver bra näring, både före och efter passen. Det kan du få av en protein- eller energibar.

Vi har testat 10 av de bästa för att göra det enkelt för dig att hitta bästa bränsle. a href="https://iform.se/nyttig-mat/traningskost/energibarer-i-forms-panel-testar-de-basta" target=”_blank”Se test av strongenergibarer /stronghär /a a href="https://iform.se/nyttig-mat/traningskost/proteinbarer-i-forms-panel-testar-de-basta" target=”_blank”Se test av strongproteinbarer /strong/a h2Välj rätt bar/h2 Energi- och proteinbarer ger båda energi till din träning, men de har olika syften. Här får du en grundkurs i hur träningsbarer är tänkta att fungera. h2ENERGIBAR: bäst under träning/h2 ulliIngredienserna varierar mycket. Några barer består nästan bara av socker, medan andra är baserade på havregryn eller torkad frukt./li liÄt den när du uthållighetstränar i mer än en och en halv timme. Då kan den ersätta energidryck eller energigel./li liEn perfekt bar för konsumtion under intensiv träning bör bestå av lättupptagliga kolhydrater. Undvik högt innehåll av kostfi brer, protein och fett, som kan ge magknip. På de långa yräningsrundorna i lugnt tempo kan fibrer, nyttigt fett och protein däremot vara en god idé. Det ger dig energi som tas upp långsamt, så ditt blodsocker hålls stabilt./li liÄven god som en nödmåltid, den sista timmen innan träning, om du känner dig trött och märker att blodsockret är på väg ner. I motsats till proteinbarer är de flesta energibarer lättsmälta./li/ul h2PROTEINBAR: bäst efter träning/h2 ulliIngredienserna är huvudsakligen proteinpulver och kolhydrater från socker eller maltodextrin, som är kolhydrater utvunna ur majsstärkelse./li liÄt den när du är klar med träningen och dina muskler hungrar efter näringsämnen som kickar i gång återhämtningen. Både kolhydrater och protein är viktiga och proteinbarer ger dig bägge delar./li liEn perfekt bar ska hjälpa dig att få i dig 14–16 gram protein och 40–50 gram kolhydrater efter konditionsträning. Efter styrketräning är idealet närmare 18–22 gram protein och kolhydrater./li liÄven god som ett snabbt mellanmål, för proteinet mättar länge och ger dig en nyttig och långsam blodsockere ekt./li/ul

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background