Ät rätt på dagar när du morgontränar

När du tränar på morgonen är det viktigt att kroppen får i sig tillräckligt med energi, så du skapar en bra grund för din träning.

Kvinna gör yoga som morgonträning

Fokus på dagen med morgonträning

Skapa en bra grund för din morgonträning och njut av den goda energin resten av dagen. Liksom på de övriga träningsdagarna är det viktigt att du placerar de måltider som ligger före och efter träningen optimalt. Det hjälper dig att må bra under träningen och återhämtningen.

Träna t ex kl. 6.30 med förhållandevis avslappnande träning, t ex ett par km simning, en lätt löprunda eller yoga.

Så ska du äta

 • Före träning
  Ett glas vatten för att hålla vätskebalansen är bra. Undvik att äta innan träning. Känns magen väldigt tom kan det hjälpa att äta en halv skiva bröd eller en liten banan.

 • Frukost kl. 7.30
  Fyll på depåerna med en skål birchermüsli. Lägg müsli i blöt i äppel- eller apelsinjuice och ställ det på kylning, gärna över natten, men eventuellt också bara innan du tränar. Häll en blandning av 30-40 g müsli och 1 dl juice över 3 dl yoghurt.

 • Lunch kl. 11.30
  Ät en stor portion blandad sallad från salladsbaren. Välj lite tyngre sorter som ärter, blomkål, bönor, morötter. Häll en bra fettkälla över. Det kan vara ett par matskedar vinägrettdressing, en avokado eller en näve pinjekärnor. Finns det möjlighet så ät en grillad kycklingfilé till salladen.

 • Eftermiddag kl. 15
  1 hårdkokt ägg och 100 g morotsstavar som du doppar i ett par skedar hummus.

 • Kväll kl. 18.30
  Gör en mustig grönsakssoppa med tomat, selleri, purjolök och morötter. Gör gärna en stor portion och frys in resten. Lägg i strimlat hönskött och ät en skiva grovt bröd till.