Tång och alger är gröna vitaminbomber

Bland det bästa du kan äta för din hud hittar du i havets djup; tång och alger.

Både tång och alger ligger riktigt högt på listan över superfoods med högt innehåll av bland annat E- och C-vitamin, zink och koppar.

Alger är verkligen nyttig mat och särskilt den blågröna algen spirulina är en mycket hälsosam alg, med näringsämnen som är bland de mest hälsosamma.

Många av de vitaminer och mineraler som är gynnsamma för huden finns i stora mängder i spirulina: flera antioxidanter som betakaroten, E-vitamin och C-vitamin och dessutom mineraler som zink och koppar och fettsyran gammalinolensyra.

Antioxidanterna är särskilt viktiga för att hudcellerna ska fortsätta förnya sig och inte åldras i förtid. Gammalinolensyran ger huden ett starkt immunförsvar.

Ät dem

Frossa i alla olika sorters tång du kan hitta, i sushi, tångsallader och annan mat där grönsaker från havet ingår.

Och om du inte känner att det räcker kan du komplettera med spirulina som kosttillskott – till exempel i pulverform i din smoothie.

Smörj in dem

Du kan göra en uppstramande mask av spirulinapulver som ger nytt liv och lyster till huden.

Rör om pulvret med så mycket vatten att det går att smörja det på huden. Låt det sitta i cirka 20 minuter och skölj sedan med vatten. Spirulinapulver kan köpas i hälsokostbutiker.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background