Vad ska man äta dagen efter?

Se svaret från experten på iform.se

Fråga

När man har varit ute på en riktigt blöt krogrunda, vad är då sundast att äta/dricka dagen efter för att kompensera utsvävningarna? Är det sant att man blir tjock av öl?

Svar

Först och främst är det mycket viktigt att du dricker rikligt med vätska nästa dag. Vätskebalansen slås nämligen ut när man konsumerar stora mängder alkohol. Vätskebristen bidrar till huvudvärken.

Alkohol är också tufft för magens slemhinna och därför är det bra att äta något som är "mjukt" för mag- och tarmsystem. Det kan vara rikligt med nyttigt bröd (inte tekakor, croissanter eller wienerbröd), en portion havregrynsgröt med mjölk eller filmjölk med müsli, bananer och kamomillte.

Senare på dagen kan rikligt med frukt och kokta grönsaker rekommenderas - samt lättsmälta rätter med pasta, potatis eller ris. Ät inte för mycket kött eftersom det är mer svårsmält.

Det stämmer att man går upp i vikt av öl, men öl är faktiskt den alkoholhaltiga dryck som per gram är fattigast på kalorier.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background