Är en juicekur nyttig eller inte?

Det låter bra med några dagars utrensande juicekur, men det är svårt att veta hur bra det egentligen är. Vilka fördelar finns det med en juicekur?

Banan och ett glas juice

Du kan lugnt hoppa på en juicekur. Du ska dock inte satsa på att den fungerar utrensande – de flesta experter är eniga om att kroppen själv kan rensa sig utan att behöva hjälp av någon juice.

Det juicekuren i gengäld är riktigt bra på är att få dig att ta tag i dåliga kostvanor och kickstarta en sundare livsstil. När kropp och huvud kommer ifrån ovanorna och inte längre får några av de matvaror som kan verka stressande på systemet kommer du efter några dagars abstinens att uppleva det som befriande att släppa taget om kex, kaffe, kakor och annat du brukar stoppa i dig.

Du kan självklart också “bara” lägga av med dina ovanor utan juice, men vissa kan ha nytta av att starta en förändringsprocess via en juicekur.

Är du sugen på att hoppa på en juicekur, så läs mer här

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background