Gör din egen senap

10 minuter

Har du ätit senap idag? Om inte så skynda dig att plocka fram senapsburken, för senap har en rad sunda egenskaper. Den ökar förbränningen, bygger upp musklerna, tar bort förstoppning och påskyndar sårläkning. Se här hur du gör din egen senap.

Blanda din egen senap och bestäm själv om den ska smaka av chili, vitlök eller kanske lakrits?

Gör din egen senap

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 msk senapsfrön (t ex 4 msk gula och 2 msk svarta frön)
  • 1 dl vätska (t ex en blandning av vatten, vinäger och druvjuice)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk gurkmeja (allt efter hur gul du vill att senapen ska vara)
  • 1 msk socker eller honung
  • Ev chili, vitlök, dill, havtorn, enbär, lakritspulver eller liknande. Välj den smak du gillar bäst.

Tillagning

Mal senapsfröna i en kaffekvarn eller i en mortel. Tillsätt vätska och diverse kryddor.

Lägg senapen i en ren glasburk och förvara den kallt några dygn innan du äter av den.

Senapen håller sig i cirka 3 månader i kylskåpet.