Cayennepeppar värmer, rensar näsan och hjälper dig gå ner i vikt

Slösa gärna med cayennepeppar – särskilt när det är kallt ute!

Vill du gå ner i vikt? Läs om olika metoder här >
Bonuseffekt: Använder du mycket cayennepeppar i matlagningen kan du få en viktminskande effekt. Det beror på att muskelcellerna börjar producera värme, även om du inte rör på dig. Är du frusen av dig är cayennepeppar också riktigt bra. Starka kryddor får dig att svettas då det trigeminala nervsystemet på tungan påverkas och triggar hjärnan att tro att du bränner dig.
Cayennepeppar hjälper också när du är rejält förkyld. Lägg ett par teskedar i en kopp te – det rensar ut även i den mest tilltäppta näsa!

Använd till: Cayenne är en av de första, exotiska kryddorna som kom in i det nordiska köket. Den påminner lite om paprika, men har en mer brännande och varm smak. Använd den i soppor, såser och gulasch.

Verksamt ämne: Många tror att cayennepeppar är ett slags pepparkorn, men den är en chilisort och det verksamma ämnet är därför capsaicin.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background