Cayennepeppar värmer, rensar näsan och hjälper dig gå ner i vikt

Slösa gärna med cayennepeppar – särskilt när det är kallt ute!

Vill du gå ner i vikt? Läs om olika metoder här >
Bonuseffekt: Använder du mycket cayennepeppar i matlagningen kan du få en viktminskande effekt. Det beror på att muskelcellerna börjar producera värme, även om du inte rör på dig. Är du frusen av dig är cayennepeppar också riktigt bra. Starka kryddor får dig att svettas då det trigeminala nervsystemet på tungan påverkas och triggar hjärnan att tro att du bränner dig.
Cayennepeppar hjälper också när du är rejält förkyld. Lägg ett par teskedar i en kopp te – det rensar ut även i den mest tilltäppta näsa!

Använd till: Cayenne är en av de första, exotiska kryddorna som kom in i det nordiska köket. Den påminner lite om paprika, men har en mer brännande och varm smak. Använd den i soppor, såser och gulasch.

Verksamt ämne: Många tror att cayennepeppar är ett slags pepparkorn, men den är en chilisort och det verksamma ämnet är därför capsaicin.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background