Bäst mot cancer

Vita och röda teer blir mer och mer populära. Båda är supersunda tetyper, som gör många bra saker för din kropp. Bland annat har det vita bra egenskaper mot virus och feber.

14 november 2011 av I FORM

Vita och röda teer blir mer och mer populära. Båda är supersunda tetyper, som gör många bra saker för din kropp. Bland annat har det vita bra egenskaper mot virus och feber.

Vitt te är ingen ny uppfinning. Det plockas från samma buske, precis som det svarta och gröna teet. Ändå är det ett sällsynt och dyrt te som bara produceras i små mängder i Kina. Det består av vita teblad som man plockar tidigt på våren innan knopparna brister. Vitt te kan se lite oansenligt ut, men är i själva verket fyllt med nyttiga ämnen.

Vitt te utmärker sig för att vara ännu mer effektivt vid förebyggande av cancer än svart och grönt te. Förklaringen är sättet som det vita teet efterbehandlas på. Eftersom omogna teblad bara utsätts för kortvarig ångning och ingen oxidation blir ännu fler av de nyttiga ämnena bevarade i det vita teet. Både grönt och svart te är utsatta för längre och mer omfattande efterbehandling, vilket påverkar innehållet av ämnen så att det blir ett visst svinn.

En amerikansk studie har visat att vitt te också har effekt mot infektioner, bakterier och virus. Det är en bra idé att ta en kanna vitt te om du har drabbats av förkylningar eller magvirus.

I Kina använder man det vita teet för att sänka kroppstemperaturen om man till exempel har feber.

Vitt te kan också motverka vätskeansamlingar och stimulera tarmsystemet. I Kina sägs det milda teet också vara bra för magen och dricks ofta direkt efter en måltid.

  • Dragtid: 5-8 min
  • Vatten: 70-80 grader
  • Dagsdos: Max 16 koppar

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar