Är det så farligt att hoppa över ett mål mat ibland?

Varför är det så viktigt att äta regelbundet, innan man hinner bli hungrig, och inte skippa några mål? Jag har hört att det är bra att vara lite hungrig, för då går man ner i vikt.

Det är ett smart sätt att komma runt pesticider.

I FORMs kostexpert Fredrik Paulún

Hunger är inte farligt i sig, men dessvärre kommer du aldrig att vinna mot den. Människan är gjord för att överleva svält och är du hungrig kommer du att överkompensera när du väl får chansen. Det betyder att du äter för mycket av fel saker.

Du vet ju hur fel det kan bli om man går och handlar när man är hungrig? Man köper för mycket och idel onyttigheter. Exakt samma sak händer när du väljer mat med hungern som vägledning.

Den som håller igen och kämpar mot hungern tenderar att väga mer och ha sämre matvanor än andra. Dessutom kommer lusten att träna i stort sett utebli om du inte har energi i blodet, och det är lätt att gå hem och lägga sig på soff an i stället för att ta sig ner till gymmet, och det är ju aldrig bra.

Ditt immunförsvar blir dessutom starkare om du äter regelbundet. Om detta inte är argument nog kan du även tänka på att ditt humör blir sämre när du inte äter. Serotoninnivåerna i hjärnan sjunker, vilket kan leda till nedstämdhet. Noradrenalinet stiger i stället och det är ett hormon som gör dig retlig. Kort sagt, ät regelbundet!