Annons

Singapore med barn: Det här får ni inte missa

Här finns massor av spännande upplevelser samtidigt som önationen är ett lugnt, tryggt och rent resmål som enkelt nås med barnvänligt direktflyg. Här är våra förslag på de bästa familjeupplevelserna för semestern.

Låt er inte luras av den urbana och hippa storstadspuls man ofta förknippar med Singapore. Singapore är också väldigt barnvänligt och jordnära och bjuder på massor av fina familjeupplevelser. Förutom upplevelser i den gröna storstadens frodiga oaser så väntar också upplevelser i form av festliga nöjen, fantastiska djurmöten och kulturella sevärdheter. Här kommer våra bästa tips på vad man inte får missa under en familjesemester i Singapore.

1. Besök leksaksmuseet, MINT Museum of Toys

Ett tvättäkta leksaksmuseum – behöver vi säga mer? Barnen kommer att älska det, särskilt om man kryddar besöket med egna nostalgiska minnen och historier när man plötsligt får syn på leksaker och figurer, som man kommer ihåg från sin egen barndom. Det finns över 50 000 vintageleksaker från mer än 40 olika länder och utställningen innehåller också många figurer, som är kända för dagens barn.

2. Ta en tur till Sentosa Island

Söder om själva Singapore ligger Sentosa Island – det är en ö som är fylld av familjeskoj och -aktiviteter. På ön finns bland annat vattenlandet Adventure Cove Waterpark med stora vattenrutschbanor och bassänger där man kommer riktigt nära de exotiska fiskarna. Man kan också få en helt autentisk undervattensupplevelse genom att snorkla med de större barnen på regnbågsrevet utanför kusten. Vill man ha mer fart, spänning och tävlingar så rekommenderas Sentosa Luge och Skyride, som bjuder på ett slags gokartbana och en linbana i form av ett slags extra stor skidlift. Dessutom bjuder ön på familjevänliga attraktioner för både större barn och våghalsar, till exempel vindtunneln iFly och linbanan Mega Zip Line, där man dinglar fritt i en sele från en stålvajer över landskapet.

Visste du… att Singapore Airlines är ett av de mestbarnvänliga flygbolag man kan tänka sig? Här har man tänkt på allt från barnvänlig mat och underhållning till bra sovmöjligheter för de minsta. Kabinpersonalen får också särskild utbildning i att interagera med barn.

3. Besök Universal Studios

När ni väl befinner er på Sentosa Island får ni inte missa att besöka Universal Studios Singapore, som är en nöjespark på filmtema. Där kan man prova på att svischa utför massor av rutschkanor i omgivningar som påminner om Jurassic Park, eller så kan man få spännande sci-fi-upplevelser i Transformersattraktionen. Man kan också ta foton tillsammans med söta och fräcka Minions. Universal Studio passar bäst för de lite större barnen.

  1. Upplev Singapores botaniska trädgårdar

Om man längtar efter en rejäl dos natur och lite lugn och ro så får man inte missa att besöka Singapores äldsta och mest blommande trädgård, Singapore Botanic Gardens, som är med på UNESCO:s världsarvslista. Det är helt fantastiskt vackert och det finns väldigt många härliga och annorlunda växter och blommor att njuta av. En picknick i gräset är trevligt och barn och barnsliga själar kan gå på upptäcktsfärd eller leka tafatt innan sightseei­ngen fortsätter.

  1. Se Singapore från pariserhjulet

Det är en speciell och vacker upplevelse att ta med hela familjen ombord på Singapores pariserhjul The Singapore Flyer. Därifrån kan man se ut över den vackra storstaden från 165 meters höjd och få 360 graders perspektiv. Och samtidigt som man får en lugn upplevelse så kanske det också kittlar lite i magen. Turen är särskilt vacker i soluppgången.

6. Besök Gardens by the Bay

Med utsikt över vattnet ligger tre gigantiska parker som är proppade med upplevelser. Se allt från interaktiva, barnvänliga vattentunnlar och till ett kolossalt växthus som bågnar av blommor till vertikala trädgårdar som är anlagda som jätteträd med tropiska växter i sexton våningar varifrån man kan gå på upptäcktsfärd längs hängbroar. Det är storslagen natur kryddat med anlagda trädgårdar och imponerande arkitektur med en rejäl dos spänning och familjevänlighet.

7. Åk på kvällssafari

Något unikt som man kan göra i Singapore är att uppleva djungelstämning och exotiska djur efter mörkrets inbrott i Singapore Zoo. Om barnen kan hålla sig vakna så länge så är det en annorlunda och speciell upplevelse att se djuren lunka runt i sina naturliga omgivningar. Det finns fler än 130 olika djurarter i den 35 hektar stora inhägnade regnskogen – bland annat malaysiska tigrar och asiatiska elefanter. Parken kan upplevas antingen till fots på anlagda, säkra stigar eller genom att åka med på parkens 40 minuter långa spårvagnstur.

Psst…! Om barnen är för trötta för en kvällssafari så är Singapore Zoo väldigt fint även på dagtid!

Familjesemestern börjar när ni går ombord

Visste du också att det är den kanske mest barnvänliga flygresan med stort fokus på behagliga resor för familjer? Visste du också att det är den kanske mest barnvänliga flygresan med stort fokus på behagliga resor för familjer. Med Singapore Airlines får barnen riktigt bra och barnvänlig mat ombord och alla små barn får ett aktivitetspaket att roa sig med under flygresan. Det kan innehålla allt från ritmaterial till nallar, klistermärken och memoryspel. De större barnen har full tillgång till det prisbelönta underhållningssystemet Kris World, som har mer än 1 800 underhållningsmöjligheter, bland annat spel, film, tv och informativa appar. Det finns också tillgång till små sängar till de allra minsta så att de kan ligga ner helt och sova. Självklart finns det också bra service, god mat och underhållning för vuxna. Man kan med andra ord börja njuta av semestern redan under flygresan.

Källor: Visitsingapore.com, Singaporeair.com