Så får du en skön spa-vistelse

En spavistelse ska inte innehålla några tvång. Du ska bara göra sådant du känner för. Om du har lust att ta en promenad i skogen så hoppa över ditt inplanerade yogapass och gör det.

Lägg inte upp ett späckat program

En spa-vistelse innebär många spännande erbjudanden, allt från dans, gymnastik, behandlingar till föredrag och mycket mer. Låt dig inte svepas med så att du plötsligt har satt ihop en hel arbetsdag åt dig själv - bara för att du inte vill missa något eller för att du tar med dig den vardagliga stressen och känner att du måste delta.

Ge dig tid att bara sitta

Ta dig tid att bara sitta utan att göra något som helst. Betrakta naturen, ät i lugn och ro och försök ge dig själv tid att hitta en inre ro.

Gör vad du känner för

En spa-vistelse ska vara helt kravlös. Du ska göra precis vad du känner för. Om du får lust att ta en promenad i naturen, så hoppa över den inplanerade yogatimmen och traska iväg.

Var kritisk när du väljer behandlingar

Du kan fylla din dag med ansiktsbehandlingar och kurbad - om du har råd. Men välj hellre ut några stycken som du verkligen vill testa och satsa på kvalitet i stället för kvantitet.

Ge varandra utrymme

Kom ihåg att din man eller dina väninnor har andra behov än du och att alla ska ha möjlighet att göra det de känner för. Låt din väninna dansa salsa medan du ligger i poolen och tänk på att ni snart ses igen över lunch.

Boka behandlingar i god tid

De individuella behandlingarna är populära. Du kan bara vara säker på att få dem du helst vill ha om du studerar programmet hemma och bokar innan du kommer. Räkna inte med att det går att välja fyra extra efter att du har kommit fram.

Packa för en spa-vistelse

En spa-vistelse kräver ett lite annorlunda innehåll i resväskan än de flesta andra weekendresor. Här får du en lista över vad du bör tänka på.

  • Du kommer i stort sett bara att använda dina vanliga kläder när du äter.
  • Kom ihåg vandringsskor och/eller löpskor, idrottsskor för inomhusbruk samt badsandaler.
  • Ta helst med ett antal baddräkter eller bikini, så att du alltid har något torrt att byta med. (Och en badkappa om det inte ingår i erbjudandet, vilket är det vanliga)
  • Kom ihåg att ta med mycket träningskläder. Om du är sportintresserad eller är en aktiv person kommer du att bli svettig mer än en gång.
  • Om du har plats för en torr extrahandduk bör du packa ner det - du kommer troligtvis att få användning för en skön handduk vid mer än ett tillfälle.