Ta en kopp te – till håret

Vi älskar te – men visste du att även håret kan njuta av en kopp te och bli vackrare, starkare och friskare?

Välj en tesort som passar din hårfärg och få ett hår med djup i färgen och massor av glans.

Kamomill till blondiner

Kamomillte ger både en naturligt ljus färg samt reflexer i håret.

LÄS OCKSÅ: Vad är kamomillte bra för?

Så här gör du

Gör ett starkt kamomillte av 4–6 påsar kamomill och 1,5 liter vatten. Låt det dra i minst 10 minuter och låt det svalna. Tvätta håret och häll teet genom håret flera gånger. Svep en varm, hårt urvriden handduk hårt om håret och låt sitta i 10 minuter. Red ut håret och torka det gärna ute i solen.

Svart te till brunetter och mörkhåriga

Svart te kan användas till färgning av håret om du vill undvika kemikalier. Och så ger svart te dig skinande blankt hår.

Så här gör du

Gör ett starkt te av 3 msk svart te eller 6 påsar till 1,5 l vatten. Låt teet dra i 10 minuter och sila det. Tvätta håret och häll det kalla teet genom håret flera gånger. Låt det droppa ur, svep en urvriden handduk om håret och låt den sitta i 15 minuter. Skölj håret. Bäst resultat får du om du sköljer håret i te en gång i veckan.

Hibiskus till rödhåriga

Är du rödhårig kan du få glansigt hår med ett te av röd hibiskus eller nypon.

Så här gör du

Teet ska vara starkt. Använd minst 6 påsar. Låt teet svalna och skölj håret med det många gånger. Slå en fuktig handduk om huvudet och vänta 15 minuter. Skölj håret.

Salvia och rosmarin till grått hår

Ett te av de här doftande örtkryddorna kommer gradvis att dölja de grå hårstråna. Upprepa behandlingen en gång i veckan, tills håret har den färg du önskar och därefter en gång i månaden för att underhålla färgen.

Så här gör du

Fyll en stor tekopp med hälften torkade salviablad och hälften torkad rosmarin. Lägg bladen i en gryta. Häll över två koppar vatten och låt det sjuda i en halvtimme. Låt det dra i ca 3 timmar. Sila bort bladen och häll teet i torrt hår. Låt det sitta tills det har torkat igen och skölj sedan håret.