Hur får jag utlösning?

Läs svaret från experten på iform.se

Fråga

Min fru och jag har ett bra sexliv men vi har ett problem: jag kan inte få utlösning vid samlag. Jag kan bara om jag använder handen men det är ju inte riktigt det man vill. Vad kan jag/vi göra?

Svar

Jag utgår ifrån att du inte heller får utlösning tillsammans med andra kvinnor. Män som har svårt för att få utlösning tillsammans med en kvinna har ofta svårt för att ge sig hän rent känslomässigt och sexuellt både i och utanför sängen.

Det är ofta mycket kontrollerade män som längst in bär på en stor ångest för att komma för nära i synnerhet kvinnor och inte minst för att ge sig hän. Orsaken är att söka i barndomen i form av en dominerande mor som mest har intresserat sig för sina egna känslor.

Försök först och främst att vara lite mer öppen mot dig själv och din fru. Tala mer med varandra och ge er tid i sängen på att göra varandra mindre stressade, dvs krama och pussas, kanske massera varandra innan ni går över till själva samlaget.

Ni ska älska som ni brukar om det är tillfredsställande. När du känner utlösningen närma sig ska du göra som du brukar men lägg dig lite närmare henne. Nästa gång ännu närmare. Till sist placerar du dig så att du när det nästan går för dig kan tränga in i henne. Förhoppningsvis fungerar det.

Om inte, så är nästa steg förslagsvis en avspänningspedagog eller psykolog som specialiserat sig på sexologi.