Fast parrelation: 5 saker som håller igång sexlivet

Man kan fortfarande ha ett eldigt sexliv, även om man är gift eller lever i en långvarig parrelation. Här är 5 saker som håller magin i sovrummet vid liv.

Var kärleksfull mot din partner hela dagen – och inte bara i sovrummet! Så lyder ett av de goda råden för att bevara ett bra sexliv.

© iStock

Så håller du sexlivet vid liv

När man är gift eller är i en långvarig parrelation så kan prioriteringarna med tiden förskjutas, och plötsligt är sexlivet inte lika viktigt. Men det behöver faktiskt inte vara så!

Vi har samlat en lista med de viktigaste fokuspunkterna, om man vill hålla lågan i sängen levande.

1. Visa kärlek hela tiden

Par som är kärleksfulla mot varandra hela tiden har generellt ett sundare sexliv. Det beror förstås på att man är mer sugen på att ha sex med den som även visar kärlek utanför sovrummet.

2. Prata om sex

Par som pratar om sex – har generellt bättre sex. Det är mycket lättare att tillfredsställa sin partner om man törs berätta vad man tänder på.

3. Fokus är på kvinnan

Om kvinnor får orgasm under samlag så har de generellt oftare lust att ha sex. Det är därför viktigt att man som par fokuserar på att kvinnan får orgasm – ofta är det inte nödvändigt att jobba lika hårt med mannens tillfredsställelse.

LÄS OCKSÅ: Så får du större sexlust

4. Stämningen är allt

Rätt stämning är avgörande för vår sexlust. Om man har svårt att hitta lusten kan lite tända ljus och skön musik göra underverk!

5. Prova nya saker

När man har levt många år med sin partner så kan man lätt köra på i samma mönster. Se till att krydda upp sexlivet lite – läckra underkläder, sexleksaker eller kanske rollspel?

De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background