Det händer i kroppen när du har sex - orgasmen

Läs mer om vad som händer i din hjärna och i ditt hjärta när du får en orgasm.

a href="https://iform.se/halsa" rel="nofollow" target="_blank"strongTEST: Hur mycket vet du om sex? /strong/a

h3Hjärnan/h3
MRI-scanningar kombinerat med blodprov har visat att nivåerna av hormonet oxytocin femdubblas vid orgasm hos män och ökar ännu mer hos kvinnor, då de behöver en högre nivå av oxytocin än män för att uppnå orgasm. Oxytocin påverkar smärtcentrum i hjärnan så att kvinnor tål mycket mer smärta än vanligt.

a href="https://prenumeration.iform.se/brand/i-form/?media=RedArt" target="_blank"strongBeställ 2 nr av I FORM för 49,90 kr så får du en supersmart träningsklocka med på köpet /strong/a
emMed träningsklockan från Speed Sonic kan du följa din utveckling exakt./em

Dessutom kan man vid MRI av hjärnan se att när G-punkten stimuleras hos kvinnor så ökar smärttoleransen ytterligare under orgasmen. Orgasmen utlöser endorfiner och kortikosteroider, det vill säga opiumliknande ämnen som lugnar nerverna och minskar smärta, inklusive mensvärk, migrän och ångest. Oxytocin skapar en behaglig känsla av samhörighet.

h3Hjärtat/h3
Puls och blodtryck stiger normalt till det dubbla, vilket motsvarar en joggingtur på 30 minuter. Nivåerna av hormoner som testosteron och DHEA (hormon som bryter ned fett och bygger upp muskler) ökar, vilket har en skyddande effekt på hjärtat.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background