Därför blir du glad av sex

Ett samlag i veckan räcker för att göra dig lika glad som en rejäl löneförhöjning. Men orsaken är kanske inte den du tror.

Par

Du blir lyckligare av mer sex.

© iStock

Var åttonde par har sex en gång om året. Men det är verkligen synd. Sex gör dig nämligen på gott humör. Par som har regelbundet sex en gång i veckan är i alla fall gladare än de som inte har det, visar flera undersökningar.

Det är välkänt att sex får hormonerna att rusa runt i kroppen och att det utlöser ämnen som ger välbefinnande i hjärnan. Men det är inte antalet orgasmer som är avgörande för hur stor glädje du upplever efter sex.

Sex är både sunt och härligt. Men det kan också vara svårt att prata om. Här går vi igenom en rad funderingar kring sex, så du kan ha ett sunt och härligt sexliv.

Kärleken får en boost

En grupp forskare från Schweiz och Kanada har kommit fram till att par som har sex en gång i veckan först och främst är glada människor för att samlaget fungerar som ett kärlekselixir och så växer glädjen som en bulldeg.

Innan du går hem och sätter griller i huvudet på din partner kan det vara bra att veta att forskarna samtidigt kom fram till att det inte gav större glädje om man hade sex mer än en gång i veckan.

Källa: Research Digest