6 tips som ger ett bättre sexliv

Behöver ni få fart på sexlivet så får ni några tips här som både ger mer och bättre sex.

Par har sex.

Kanske behövs det mer än intimitet och spontanitet för att göra ert sexliv bättre.

© iStock

1. Se på dig själv som sexig

Många kvinnor är alldeles för upptagna av hur de ser ut när de har sex. Och det kan förstöra lusten att ge sig hän – både hos dig själv och din partner. Bry dig inte om att låren inte är helt släta eller att din mage har vuxit lite med åren. Tänk på dig själv som en sexig kvinna som ger sig hän till ohämmat sex. Han kommer garanterat att tända på ditt nya självförtroende.

2. Sluta jaga efter orgasm

Självklart är det härligt om ni båda kommer – och gärna samtidigt. Men om ert sexliv har blivit en ständig jakt på orgasm kan det leda till att ni båda får prestationsångest, vilket gör det ännu svårare att ha ett bra sexliv. Gå långsamt fram, ta god tid på er och häng inte upp er på vad det hela är tänkt att sluta med. Koncentrera er istället på att njuta av varje sekund och på själva beröringen.

3. Se varandra i ögonen i två minuter

När ett par ser varandra i ögonen under en längre tid än de brukar, händer det saker som många blir överraskade över. Det uppstår en intimitet som i regel växer till en större lust att vara med varandra.

4. Berätta för varandra om era fantasier

Man behöver inte skämmas över att man vill ha sex på ett nytt eller annorlunda sätt. Berätta för varandra vad ni har extra lust att testa. Om du inte har några sexfantasier är det kanske för att du inte riktigt vet vad du är sugen på. Försök att tänka efter och var konkret: Vad tänder du egentligen på?

5. Låt honom se dig onanera

Du är den som vet bäst vad du behöver för att bli tänd och för att du ska komma. Låt honom titta när du onanerar, så han får en bättre idé om hur han ska ge dig en orgasm. Och kanske kan även du lära dig något av att titta på honom. Kanske känns det lite gränsöverskridande i början, men efter ett par gånger kommer det att kännas mer naturligt, och ni kommer att lära känna varandra mer.

6. Låt sovrummet vara en mobilfri zon

Det är lite av en utmaning att göra sig till för en partner som ligger och kollar på Instagram eller Facebook. Låt mobiltelefonen och alla andra skärmar stanna utanför sovrummet och gör det till ett ställe där ni antingen sover eller har sex.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background