Så kommer du tillbaka till en sund livsstil

Du gör det garanterat svårare än det är.

Kvinna springer i skogen.

Det är väl knappast någon som planerar att leva osunt, utan det händer oftast bara. Till exempel när man är trött efter jobbet och bara vill hem och slänga sig i soffan, det är då man beställer pizza för att man helt enkelt inte orkar fixa med mat. Lyckligtvis krävs det inte så mycket justeringar för att komma in i sunda rutiner. Vi guidar dig till hur du kommer tillbaka till en hälsosam livsstil.

1. Sänk axlarna

Många planer blir aldrig av för att vi är alldeles för ambitiösa. Börja med något enkelt och överskådligt. Då är chansen mycket större att de nya vanorna kan bli permanenta.

2. Promenera

Promenader är ofta underskattade, men de är verkligen bra för din hälsa. Kom upp ur soffan och ge dig ut på en skön promenad. Det är bra för både kropp och själ, för förutom att det är bra för dina muskler och din generella form, så ger promenader även frisk luft till hjärnan och ett gott humör.

3. Var tacksam

I en tid där de flesta av oss konstant stirrar på olika skärmar kan det vara en riktigt bra idé att titta upp och se människor och saker omkring dig. Och värdera dem – din familj, vänner, grannar och kollegor.

4. Prioritera din sömn

Det är inte raketforskning att sömn är viktigt för hälsan, men problemet är ofta att vi inte har tid att sova så mycket som vi borde. Sätt upp ett mål om hur dina sömnvanor ska se ut nästa vecka och klä på dig pyjamasen en halvtimme innan sängdags, så du långsamt förbereder kroppen för vila.