5 saker som glada kvinnor gör

Kopiera de här goda vanorna och bli lite gladare.

Leende kvinna i träningskläder med hörlurar, sommar

Hur får du in mer glädje i ditt liv? Läs svaret här.

© iStock

De flesta av oss vill gärna ha ett bra jobb, goda vänner, en bra relation, ett bra sexliv, vara i god form och mycket, mycket mer. Men när allt kommer till kritan, vill vi inte helst bara vara glada och tillfreds med livet? Det låter enkelt, men det är det INTE. Läs här om vad som kännetecknar glada kvinnor.

1. De älskar sig själva – oavsett vad

Oavsett om de gör misstag på jobbet eller framstår som egoistiska, så ändrar det inte på deras självuppfattning. De älskar sig själva, även om de gör fel.

2. De har slutit fred med sin kropp

Glada kvinnor har accepterat sin kropp och ser i princip kroppen som ett hus för själen. Det betyder inte att de älskar sin kropp, men de lägger inte alls lika mycket energi på att beklaga sig som andra kvinnor.

3. De skämmer bort sig själva

De tar hand om sig själva och sin kropp. De ser till att gå till tandläkaren, läkaren och på massage, när kroppen behöver detta. Och givetvis äter de näringsriktig mat, så att kroppen får det den behöver.

4. De vårdar sina vänner

Glada kvinnor vårdar sina vänner så att de fortsätter skapa glädje och tillit i deras liv. Samtidigt lägger de inte energi på vänner som inte är sunda eller bra för dem.

5. De har ett avslappnat förhållande till sex

De har för länge sedan släppt att sex är ett skamligt behov. De kan prata med sin partner om sex på ett seriöst plan. Och skulle de inte ha en partner så har de inga problem med att tillfredsställa sig själva.