Saknar du att ha tid för dig själv? Så här får du mer egentid i vardagen

Vardagens många sysslor kan snabbt ta över och stjäla tid från det vi hellre vill göra. Därför är egentid en riktigt bra investering! Se hur du prioriterar tid för dig själv varje dag.

Kvinna hålla spegel framför ansiktet

SAKNAR DU TID FÖR DIG SJÄLV? Egentid är en bra investering i en god hälsa och goda relationer.

© iStock

Känner du ofta att dygnet har för få timmar för allt du ska hinna med? Du är långt ifrån ensam.

Det finns faktiskt en hel del du själv kan göra för att optimera dygnets tjugofyra timmar, men det finns också många aktiviteter som gör timmarna mindre effektiva än andra. Vi har samlar några här:

5 vanliga tidsbovar

1. TV. Sitter du ofta framför teven och zappar, trots att du egentligen inte är intresserad av något som sänds? Se bara det som känns viktigt för dig.

2. SOCIALA MEDIER. Du skulle bara kolla lite... och vips så har det gått en halvtimme. Här finns mycket tid att hämta för de flesta.

3. HUSHÅLLSSYSSLOR. Har du familj så se till att ni delar på uppgifterna. Barn kan fixa frukost själva, ha en matdag i veckan och hjälpa till med städningen. Och kom ihåg att fikat till jobbet eller kalaset inte behöver vara hembakat, och ingen tar skada av lite damm i hörnen.

4. LETA EFTER SAKER. Var la jag nycklarna nu igen? Du kan spara mycket tid på att bestämma dig för att var sak har sin plats – och faktiskt lägga dem där de ska vara.