Tre smarta knep för att gå ner i vikt

Den klassiska strategin, äta mindre och träna mer, känner vi alla till. Men det finns mer. Lär dig de här tre smarta knepen och se fram emot en lättare kropp med minimal ansträngning.

1. Ät på restaurang max en gång i månaden

En amerikansk studie har visat att de som äter ute en gång i veckan ökar risken för att drabbas av fetma med 50 procent. Du har bättre kontroll över vad du äter när du lagar den själv.

Vill du gå ner i vikt? Läs om olika metoder här >

2. Gå och lägg dig tidigt

Sömnbrist sätter fart på dina aptithormoner som bara vill ha ännu mer mat. Samma sak gäller blodsocker och insulinnivå som påverkas negativt av sömnbrist. Forskarna rekommenderar mellan 7 och 8 timmars sömn varje natt.

3. Skruva ner värmen

När kroppen utsätts för kyla ökar din förbränning och din kropp använder ju som bekant energi för att hålla sig varm. Forskare vid University College of London har kommit fram till att du kan förbränna så mycket som 800 kalorier extra varje dygn bara genom att skruva ner termostaten hemma.

Kroppen använder energi för att värma sig vid 25 grader. En inomhustemperatur på 20-21 grader är därför tillräckligt för att sätta fart på förbränningen.