Småhungrig på kvällen?

Jag blir ofta småhungrig på kvällen och stillar ofta hungern med godis, kex och choklad. Jag skulle vilja kunna äta något som är enkelt och inte behöver tillagas - vad skulle det kunna vara?

Jag blir ofta småhungrig på kvällen och stillar ofta hungern med godis, kex och choklad. Jag skulle vilja kunna äta något som är enkelt och inte behöver tillagas - vad skulle det kunna vara?

Svar

Det finns många jättebra alternativ till godis, kex och choklad på kvällen. Även om man inte behöver gå ner i vikt är det inte ändamålsenligt att äta söta och feta måltider sent på kvällen. Det finns många nyttiga snacks som är lätta att göra och inte innehåller så mycket energi.

Knäckebröd

Du kan exempelvis stilla suget med en skiva grovt knäckebröd med 1 msk sockerfri marmelad - det ger dig bara 38 kcal.

A-fil med müsli

En annan lätt liten måltid är lite A-fil (0,1 %) med msk müsli med några goda bitar frukt ovanpå. Du plockar bara fram det ur kylskåpet och börjar äta - utan att få dig särskilt många kalorier.

Fruktshake

Har du en mixer är det också lätt att göra en fruktshake av 100 g frysta bär och 1 1/2 dl yoghurt 0,1 % - det ger dig 125 kcal. Fördelen med en sådan fruktshake är att den inte bara är nyttig och proppfull med vitaminer, utan dessutom mättar bra.

Grönsakssnacks med keso

Gillar du något som inte är sött kan du skära 2 stjälkar bladselleri och 1 morot i stavar och dippa dem i en skål med 150 g keso - det ger dig 147 kcal. Variera till exempel med paprika och gurka.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background