Viktminskningen stannade upp när Maria hoppade över en måltid

Maria var mycket frustrerad över att hennes vikt stod helt stilla i flera veckor. En kostkoll avslöjade varför. Istället för att äta 5 måltider om dagen åt hon bara 4 gånger, vilket fick hennes ämnesomsättning att stanna upp.

Hoppa inte över någon måltid när du följer I FORM-kuren - din kropp behöver energi för att hålla igång förbränningen.

När man går på diet minskar man på matintaget, men det är också viktigt att man inte minskar för mycket. Det fick 31-åriga Maria erfara den hårda vägen när hon testade I FORM-kuren tillsammans med fyra andra kvinnor.

Efter 5 veckor på I FORM-kuren hade Maria bara gått ner 1,8 kg, varav de första 1,1 kg försvann första veckan. Hennes vikt stod helt enkelt stilla, medan de andra kvinnorna hade tappat mellan 4 och 7 kg.

– Jag fattar ingenting. Jag tränar och äter inte ett uns mer än jag får, sa hon uppgivet efter 5 veckor.

Näringsexperten Martin Kreutzer bad Maria skriva ner allt hon åt under en dag och där fanns svaret. Det visade sig att Maria hade nöjt sig med att äta 4 måltider om dagen, istället för 5, vilket motsvarar 1 000 kalorier.

– Om man hoppar över måltider kan det få ämnesomsättningen att stanna upp, särskilt om man som Maria kombinerar det med att sluta röka. 1 000 kalorier är alldeles för lite på en dag, och även om Maria inte är hungrig behöver hon äta den femte måltiden också, sa Martin Kreutzer – och det gav resultat.

Under kurens sista två veckor gick Maria ner ytterligare 2,6 kg och landade på den slutliga viktminskningen 4,4 kg.

– Jag är superglad över resultatet, men grämer mig över att jag bara åt 4 måltider, säger Maria, som generellt har varit mycket nöjd med kuren.

– Kuren har varit lätt att följa, men det var TUFFT de veckor när vikten stod helt stilla. Annars har det svåraste varit att klara av sociala tillställningar utan att falla för suget. När jag fyllde år drack jag tre glas vin, men annars har jag hållit mig till kuren. Jag gillar att småäta på kvällarna, men det är mycket en vanesak. Du tänker på det i fem minuter, men sedan är tanken borta om du istället går en promenad eller viker tvätt istället.

Vad har varit det bästa med I FORM-kuren?

  • Det bästa har varit att se resultaten på min kropp. Och det har varit härligt att ställa mig på vågen och se att jag har gått ner. Jag är också glad över att min fettprocent har gått ner så mycket.

När du ser dig själv i spegeln nu, vad är du gladast över?

  • Min mage och mitt ansikte – dubbelhakan är borta.

Märker du någon annan förändring?

  • Jag tar mig definitivt snabbare till jobbet på cykeln. Jag blir heller inte lika andfådd som jag blev innan.

Vad är ditt bästa råd till andra som vill testa I FORM-kuren?

  • Att verkligen satsa seriöst. Planera dina måltider varje dag, det är mycket viktigt. Förbered maten kvällen innan, för det kan ta lite tid att skala och skära. Och berätta för familj och vänner att du går på I FORM-kuren, så att de inte bjuder dig på pannkakor och glass mitt i. :-)