Massera dig själv på de här fyra ställena och bli mer hälsosam

Med akupressur kan du massera dig själv till bättre blodtillförsel till de inre organen och boosta ämnesomsättningen och tarmfunktionen. Se de fyra punkterna som du rekommenderas att massera dagligen här.

Massage, kvinna, akupressur

Akupressur kommer ursprungligen från Kina och är besläktad med akupunktur. Den väsentliga skillnaden från akupunktur ligger i att det inte ingår några nålar, utan istället masserar eller trycker man på specifika delar av kroppen. Både akupunktur och akupressur är behandlingsformer som förhåller sig till kroppens meridianpunkter. Meridianpunkterna ses enligt dessa behandlingsformer som kanaler, varigenom energi kan strömma. Det är utifrån dessa punkter som det har skapats mängder av akupunktur- och akupressurpunkter, som bland annat kan lindra smärtor eller mildra allergier.

Därutöver finns det en rad punkter som man genom akupressur kan massera och därmed sätta igång den viktiga blodtillförseln till organen. Denna ökade blodtillförsel och smidigare blodgenomströmning sägs underlätta för avfallsämnen att lämna kroppen och efterlämnar ett utrensat system.

Du kan själv utföra akupressuren på de fyra punkterna och massagen bör göras dagligen för en optimal utrensning av avfallsämnen.

De fyra punkterna:

Öronen – tre gånger dagligen bör du lägga tre minuter på att massera dig själv med tre fingrar i öronen. Massagen av den här punkten boostar ämnesomsättningen och kan hjälpa dig att tappa kroppsfett.

Ansiktet – punkten mellan din näsa och din överläpp bör du massera i fem minuter två gånger dagligen. Det verkar avstressande och hjälper dig att ha fokus på en sund kost.

Händerna – massera dina händer i fem minuter två gånger dagligen för optimal tarmfunktion.

Benen – det finns massor av akupressurpunkter på benen, men det finns en enda som ger effekt på hela området. Det är punkten precis under knät. Massera området två gånger dagligen för att få sunda och friska ben, som är redo för att springa eller gå promenader.

Mycket nöje med akupressuren!

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background