Hur blir jag av med bilringen?

FRÅGA: Jag har en ”bilring” längst ner på magen, precis under naveln. Hur mycket jag än tränar så får jag inte bort den! Har ni några tips som kan ge mig en helt platt mage?

EXPERTEN SVARAR:

När man vill bli av med det fett som sitter inne i bukhålan och som ökar risken för livsstilsrelaterade sjukdomar, då är den bästa strategin att äta mindre socker, dricka små mängder alkohol och stressa mindre.

Men den lilla "bilringen" som du talar om är också en del av kroppens totala fettreserv och kan därför vara lite svårare att bli av med. Situps fungerar inte eftersom underhudsfettet, rent förbränningsmässigt, är helt separerat från de underliggande musklerna. Kalorierna för att täcka förbrukningen under träning kan därför lika gärna komma från fettet i ansiktet, brösten eller från bilringen. Din strategi är att minska din totala fettprocent, för då tär det också på bilringen på magen.

Samtidigt ska du träna de djupa magmusklerna som håller ihop magen. Då stärker du hela magen och bilringen blir mindre synlig. Viktigt när du vill ha en platt mage är en stark kroppskärna, som håller mag-tarmsystemet kvar inne i bukhålan, i stället för att magen får puta ut.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background