Kvinna går med löparskor i handen

Test av löparskor: Hitta det perfekta paret

Årets nya löparskor är SÅ SNYGGA i alla sina färger och fräcka design att man lätt handlar på impuls och glömmer att de i första hand ska matcha löpstilen. Vi har gjort det enkelt för dig att hitta dina nya favoriter.

26 april 2017 av Mai Libach Hansen

Så har vi testat

I FORMs träningsälskande testpanel har snörat på sig löparskorna och sprungit 900 kilometer för att testa de här 16 nya och mycket olika modellerna, som du hittar på sportbutikernas hyllor under våren.

Skorna har testats både på vått och torrt underlag. På grus, asfalt, löpband och på mjuka, fuktiga skogsstigar. På långa, lugna rundor och på korta, svettiga intervaller. Vi har testat utifrån kriterier som bland annat passform, komfort, stötabsorbering, andningsbarhet, sula, stabilitet, vikt, hälkappa och design.

Lär känna din löpstil

Innan du rusar iväg och köper testvinnaren eller den snyggaste skon i testet, är det viktigt att du vet vilken löpstil du har. Din löpstil talar nämligen om vilken typ av sko du behöver.

En del pronerar och faller lite inåt när de löper, och då behövs det extra stöd och stabilitet i skon. Andra har en neutral stegavveckling och landar med vikten ganska jämnt fördelad över hela foten.

I många sportbutiker och i de flesta löpbutiker kan du göra ett löpstilstest gratis, där du får analyserat din löpstil. När du känner till din löpstil och hittar en sko som passar med den och dina fötter, kommer du att märka en milsvid skillnad på dina löpturer.

Det spelar roll vilka löparskor du springer i. Därför har vi samlat allt du behöver veta innan du köper löparskor.

Ladda ner hela testet och hitta årets bästa löparskor

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar