Yoga ger starkare lungor

Lungornas uppgift är att transportera syre från luften och in i blodet. Syret förser kroppens celler och hjärnan med energi så att du har krafter till dagens alla göromål

9 juli 2015 av I FORM

ENERGI

Bara 20 minuters yoga tre gånger i veckan förbättrar din lungfunktion avsevärt. Det resultatet kom en grupp thailändska forskare fram till efter att de hade testat 58 unga, friska personer med en genomsnittsålder på 20 år. Hälften av testpersonerna utövade yoga och använde då framför allt ställningar som katten, trädet och kamelen som förbättrar bröstväggens funktion.

Resten levde som de brukade. Efter sex veckor visade gruppen som utövade yoga signifikanta förbättringar i andningskapacitet, både vad gäller in- och utandningsluften. Den andra gruppen visade ingen förändring.

Forskarna tror att orsaken till den förbättrade andningen beror på starkare bröstmuskler och eventuellt också att testpersonerna blev bättre på att avlägsna hinder i luftvägarna.

En sund andning ger energi till muskler och hjärna

Lungornas uppgift är att transportera syre från luften och in i blodet. Syret förser kroppens celler och hjärnan med energi så att du har krafter till dagens alla göromål. En dålig lungfunktion ger kroppens muskler för lite syre till energiförsörjningen och gör hjärna och muskler trötta.

I FORM rekommenderar

Återigen står träningskläder på mångas önskelistor till jul. Ett snyggt, feminint träningsset kan öka din träningsmotivation och göra dig tillfreds när du tränar. När du prenumererar på I FORM får du just nu ett läckert yogaset som består av härliga tights i uppstramande kvalitet och en mjuk och fin yogatröja med öppen rygg. Oavsett om det är till dig själv eller någon du håller kär, kan du nu få yogasetet samt fyra nummer av I FORM för endast 149 kr + porto.

Ja tack, visa mig erbjudandet. 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar