Volleyboll - samarbete är vägen till seger

Vad är det bra för?

Volleyboll är bra för axel-, rygg-, bröst- och lårmuskulaturen. Direktkontakten mellan spelarna är förvisso i princip lika med noll men ändå uppstår skador. Bland elitspelare är det oftast knäna som får ta stryk - hos motionärer ligger stukade fingrar överst på skadelistan.

På motionsnivå är volleyboll först och främst ett mycket socialt spel, det är helt enkelt roligt att spela volleyboll. Man tvingas till samarbete för att lyckas. Och kamratskapet är gott.

Vad kräver volleyboll?

Volleyboll är den minst rörelsekrävande av de sex bollsporterna. Men du svettas ändå rejält och musklerna blir ordentligt ömma. Redan efter uppvärmningen som är mycket grundlig kan du känna dig ordentligt mörbultad.

Volleyboll är ingen kontaktsport rent fysiskt, eftersom lagen står på var sin sida av nätet. Ändå finns det alla möjligheter att komma i kontakt med andra människor. Önskar du spela med partnern finns det mixlag där kvinnor och män spelar tillsammans.

Att spela volleyboll kräver inga enorma förkunskaper. Bollkänsla, längd och en god koordinationsförmåga skadar inte, men själva spelet och tekniken lär man sig snabbt.

Vad kostar det?

Medlemsavgiften ligger mellan 300 och 800 kronor för en säsong. Och man behöver ingen särskild utrustning: Ett par inomhusskor, shorts, T-shirt och eventuellt ett par knäskydd.