Annons

Så blir det enklare att träna än någonsin tidigare

Intresset för träning ökar hela tiden och de senaste åren har många nya gymkedjor slagit upp dörrarna. Men ibland kanske vardagspusslet krockar med gymmets öppettider. Då kan ett hemmagym vara lösningen.

Att ta sig till och från gymmet är inte alltid det lättaste och särskilt inte för den som inte hinner ta sig dit under aktuella öppettider. Många svenskar har därför valt att istället ta med sig gymmet hem och köra hemmaträning.

Hemmaträning i lägenhet och hus

Utbudet av träningsredskap att använda i hemmet är idag enormt och variationen stor eftersom alla vill kunna träna på ett sätt som passar en själv och utifrån sina egna förutsättningar. För den som bor i lägenhet kanske mindre vikter lämpar sig bäst, som enkelt kan plockas isär och skjutas in under sängen eller stoppas in i garderoben. Den som bor i ett stort hus kanske vill omvandla en del av huset till ett hemmagym. Då kan man ha tyngre vikter och stänger, precis som på ett gym.

Därför behöver ett hemmagym inte vara särskilt dyrt

En del tänker säkert att det är dyrt att införskaffa träningsredskap och drar sig därför från att köpa det. Detta är egentligen en fråga om vilka märken det är på träningsredskapen. Vill du exempelvis ha märket Eleiko så får du nog räkna med att prislappen blir högre. Om du istället kan tänka dig att använda vikter från andra märken kan du komma billigare undan. En annan möjlighet är att låna till det man behöver köpa till hemmagymmet. Många ser det inte som ett lån, utan snarare som en investering för hälsan.

Gör så här innan du väljer träningsredskap

Det finns inga speciella ”gymlån” som är anpassade för den här typen av inköp utan det är blancolån som gäller. Ett blancolån kan användas till vad du vill och banken kommer inte fråga dig vad du ska använda pengarna till utan det är din ensak. Vi rekommenderar att jämföra lån innan du bestämmer dig för vilken långivare du ska samarbeta med. När du väljer träningsredskap till ditt hemmagym så rekommenderas du att noga läsa produktrecensioner först och innan du beslutar dig för vad du ska köpa. Även om du inte behöver välja något från de allra dyraste märkena, för att få kvalitet, så ska du inte välja vad som helst. Pris och kvalitet går inte alltid hand i hand när det kommer till träningsprodukter. Det finns aktörer som fokuserar på kvantitet framför kvalitet med incitamentet att tjäna snabba pengar. Det finns väldigt bra träningsprylar till schyssta priser, så gör din hemläxa innan du köper och läs på!