Så känner du igen en löpare som inte är ute och springer

Löpare är lätta att känna igen – även fast hen inte är ute och springer. Det räcker med att titta efter något av dessa tecken.

Två män i träningsoveraller och en kvinna med löpskor

UPPTÄCK EN LÖPARE Du behöver bara ha koll på en av dessa 10 saker!

© iStock

Det är lätt att känna igen en löpare – även fast hen inte är ute och springer. Det räcker med att titta efter något av dessa tecken:

Löpare går alltid omkring med gps-klockor som kostar lika mycket som en mindre bil. Och så piper det varje gång de har tagit 10 000 steg, tagit trappan 12 våningar upp, cyklat, hoppat, slagit kullerbyttor eller uppnått något av alla de andra målen de satt upp varje dag.

När löpare handlar i matbutiken kallar de inte maten för sitt rätta namn, t.ex. kyckling, pasta eller lax. I stället heter det protein, kolhydrater eller nyttigt fett. ”Ursäkta, men är den här proteinkällan frigående? Och är den ekologisk?”

Löpare har alltid någon kroppsdel som behöver stretchas och de utnyttjar varje tillfälle till att göra det. Därför kan du alltid se dem dra i någon kroppsdel eller vrida sig i någon märklig vinkel medan de väntar vid kaffeautomaten, i kön till matbespisningen eller när de pratar med andra.

De kommer med käcka kommentarer till kollegerna som väntar vid hissen. ”Hej! Jag ville bara informera om att trappan funkar igen! Hahaha!”

De går alltid runt med en vattenflaska som de konstant tar små klunkar ur.

På sommaren har de alltid en märklig solbränna. Till exempel har de en vit rand runt handleden där gps-klockan har suttit (och säkert fortfarande sitter). Och så är deras knän alltid mörkbruna, medan deras underben och lår är kritvita eftersom de alltid har kompressionsstrumpor och tajts på sig när de vistas i solen.

Om det sänds ett program på teve om Nike och Pegasus, blir de mycket överraskade över att det handlar om grekiska myter och inte ett av världens största sportmärken och deras populäraste löparsko.

Om du säger till dem att du har ont i hälen, så blir de vita i ansiktet och ropar ”Plantarfascit!”, innan du hinner säga att du råkade trampa på ungarnas LEGO i går.

De går omkring i kläder från märken som vanliga människor aldrig hört talas om och inte vet hur man uttalar – till exempel Inov-8, Kari Traa eller Arc’teryx.