Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Fullkornsfiskfilé med rödbetssallad

NYHET: Det här recpetet är en del av "Världens bästa diet" och är utarbetat av näringsexperterna Christian Bitz och Arne Astrup.

3 januari 2012 av I FORM

Klassisk fiskfavorit i ny form. Servera den tillsammans med en härlig rödbetssallad och Keselladipp.

PRENUMERANT! Ladda ner kostplanen till de 2 första veckorna här!


Recept: Världens bästa diet

Receptet är till 4 personer

8 filéer av rödspätta
100 g fullkornsvetemjöl
1 dl persilja, hackad


Rödbetssallad

400 g betor, röda, gula och randiga, skalas och skivas tunt
1 st citron, saft och skal
2 msk färsk pepparrot
½ dl valnötsolja
2 msk akaciahonung


Keselladipp

2 dl kesella, vispas med lite salt
2 vitlöksklyftor, skalas och hackas fint
½ dl persilja, sköljs och hackas


  • Vänd varje filé i fullkornsmjöl blandat med persilja. Lägg filéerna i en långpanna och strö på salt och ringla på olivolja.
  • Baka filéerna i 160 grader i varmluftsugn i ca 20 minuter, tills köttet släpper benen.
  • Blanda ingredienserna till dippen och smaka av med salt och peppar.
  • Skär rödbetorna i mycket tunna skivor. Häll dressingen över och servera direkt.


Tips: I stället för rödbetssalladen kan du också servera bakade rotfrukter till.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar