Fullkornsfiskfilé med rödbetssallad

25 minuter

NYHET: Det här recpetet är en del av "Världens bästa diet" och är utarbetat av näringsexperterna Christian Bitz och Arne Astrup.

Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Fullkornsfiskfilé med rödbetssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 filéer av rödspätta
  • 50 g fullkornsvetemjöl
  • ½ dl persilja, hackad

Rödbetssallad

  • 200 g betor, röda, gula och randiga, skalas och skivas tunt
  • ½ st. citron, saft och skal
  • 1 msk färsk pepparrot
  • ¼ dl valnötsolja
  • 1 msk akaciahonung

Keselladipp

  • 1 dl kesella, vispas med lite salt
  • 1 fett vitlök, skalas och hackas fint
  • ¼ dl persilja, sköljs och hackas

Tillagning

  • Vänd varje filé i fullkornsmjöl blandat med persilja. Lägg filéerna i en långpanna och strö på salt och ringla på olivolja.

  • Baka filéerna i 160 grader i varmluftsugn i ca 20 minuter, tills köttet släpper benen.

  • Blanda ingredienserna till dippen och smaka av med salt och peppar.

  • Skär rödbetorna i mycket tunna skivor. Häll dressingen över och servera direkt.

Tips: I stället för rödbetssalladen kan du också servera bakade rotfrukter till.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background