Fullkornsfiskfilé med rödbetssallad

25 minuter

NYHET: Det här recpetet är en del av "Världens bästa diet" och är utarbetat av näringsexperterna Christian Bitz och Arne Astrup.

Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Fullkornsfiskfilé med rödbetssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 filéer av rödspätta
  • 50 g fullkornsvetemjöl
  • ½ dl persilja, hackad

Rödbetssallad

  • 200 g betor, röda, gula och randiga, skalas och skivas tunt
  • ½ st. citron, saft och skal
  • 1 msk färsk pepparrot
  • ¼ dl valnötsolja
  • 1 msk akaciahonung

Keselladipp

  • 1 dl kesella, vispas med lite salt
  • 1 fett vitlök, skalas och hackas fint
  • ¼ dl persilja, sköljs och hackas

Tillagning

  • Vänd varje filé i fullkornsmjöl blandat med persilja. Lägg filéerna i en långpanna och strö på salt och ringla på olivolja.

  • Baka filéerna i 160 grader i varmluftsugn i ca 20 minuter, tills köttet släpper benen.

  • Blanda ingredienserna till dippen och smaka av med salt och peppar.

  • Skär rödbetorna i mycket tunna skivor. Häll dressingen över och servera direkt.

Tips: I stället för rödbetssalladen kan du också servera bakade rotfrukter till.