Risotto

Klassisk favorit med gröna grönsaker.

1 person

1 liten lök
2 vitöksklyftor
50 gram grön squash
En kvarts fänkål
1 tsk olivolja
40 gram risottoris
½ dl vitt vin
Ca 2 dl grönsaksbuljong
75 gram färsk spenat
50 gram gröna ärter
30 gram hyvlad färsk parmesanost

Tillagning

Skala och hacka löken, vitlöken, skölj och hacka squashen och fänkålen. Stek grönsakerna försiktigt i 5 minuter i oljan.

Tillsätt risottoriset. Efter cirka 1 minut tillsätter du vinet. När det är nästan bortångat tillsätter du den kokande buljongen (cirka 1 dl i taget var femte minut) tills riset är mjukt. Risotton ska vara lätt krämig och inte för fast – det tar cirka 20–25 minuter för riset att suga upp vätskan (läs på paketet).

Skölj sedan spenaten och blanda ner den och ärterna i risotton, cirka 1 minut innan den är färdigkokt. Riv över parmesanost vid servering.

TIPS

Risotto är en flexibel rätt, som kan tillagas med många olika sorters grönsaker. Du kan därför använda vad du har på grönsakshyllan utan att det förändrar rättens kaloriinnehåll nämnvärt.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background