Risotto

Klassisk favorit med gröna grönsaker.

1 januari 2012 av I FORM

1 person

1 liten lök
2 vitöksklyftor
50 gram grön squash
En kvarts fänkål
1 tsk olivolja
40 gram risottoris
½ dl vitt vin
Ca 2 dl grönsaksbuljong
75 gram färsk spenat
50 gram gröna ärter
30 gram hyvlad färsk parmesanost


Tillagning

Skala och hacka löken, vitlöken, skölj och hacka squashen och fänkålen. Stek grönsakerna försiktigt i 5 minuter i oljan.

Tillsätt risottoriset. Efter cirka 1 minut tillsätter du vinet. När det är nästan bortångat tillsätter du den kokande buljongen (cirka 1 dl i taget var femte minut) tills riset är mjukt. Risotton ska vara lätt krämig och inte för fast – det tar cirka 20–25 minuter för riset att suga upp vätskan (läs på paketet).

Skölj sedan spenaten och blanda ner den och ärterna i risotton, cirka 1 minut innan den är färdigkokt. Riv över parmesanost vid servering.

TIPS

Risotto är en flexibel rätt, som kan tillagas med många olika sorters grönsaker. Du kan därför använda vad du har på grönsakshyllan utan att det förändrar rättens kaloriinnehåll nämnvärt.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar