Sauce verte

10 minuter
80 kcal

Använd sauce verte som dressing på salladen eller som topping på lunchmackan.

Sauce verte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2½ dl skyr
  • ½ msk kallpressad rapsolja
  • ½ msk citronsaft
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1⅓ msk finskuren gräslök
  • 1⅓ msk finhackad bladpersilja
  • 1⅓ msk finhackad dill
  • 1⅓ msk finhackad basilika
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Blanda skyr med olja, citronsaft, finriven vitlök och de fyra örtkryddorna.
  • Smaka av med salt och peppar.

TIPS Sauce verte kan serveras med krossade grönpepparkorn på toppen.

TIPSOch om du gärna vill att den ska vara extra stark kan du smaka av med finhackad grön chili.

TIPS Till asiatiska rätter kan du byta ut basilika mot koriander.