Sauce verte

Använd sauce verte som dressing på salladen eller som topping på lunchmackan.

12 november 2013 av I FORM-redaktionen

Sauce verte

3-4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 10 minuter

INGREDIENSER

4 dl skyr

1 msk kallpressad rapsolja

1 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta

2 msk finskuren gräslök

2 msk finhackad bladpersilja

2 msk finhackad dill

2 msk finhackad basilika

Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Blanda skyr med olja, citronsaft, finriven vitlök och de fyra örtkryddorna.
  • Smaka av med salt och peppar.


Tips

  • Sauce verte kan serveras med krossade grönpepparkorn på toppen.
  • Och om du gärna vill att den ska vara extra stark kan du smaka av med finhackad grön chili.
  • Till asiatiska rätter kan du byta ut basilika mot koriander.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar