Sauce verte

10 minuter
80 kcal

Använd sauce verte som dressing på salladen eller som topping på lunchmackan.

Sauce verte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2⅔ dl skyr
  • ⅔ msk kallpressad rapsolja
  • ⅔ msk citronsaft
  • vitlöksklyfta
  • 1⅓ msk finskuren gräslök
  • 1⅓ msk finhackad bladpersilja
  • 1⅓ msk finhackad dill
  • 1⅓ msk finhackad basilika
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Blanda skyr med olja, citronsaft, finriven vitlök och de fyra örtkryddorna.
  • Smaka av med salt och peppar.

TIPS

  • Sauce verte kan serveras med krossade grönpepparkorn på toppen.
  • Och om du gärna vill att den ska vara extra stark kan du smaka av med finhackad grön chili.
  • Till asiatiska rätter kan du byta ut basilika mot koriander.

Newsletter background