Nyttiga recept Sauce vert... Sauce verte 10 minuter 80 kcal Använd sauce verte som dressing på salladen eller som topping på lunchmackan. Av I FORM-redaktionen 11 november 2013 Sauce verte Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2½ dl skyr ½ msk kallpressad rapsolja ½ msk citronsaft ½ vitlöksklyfta 1⅓ msk finskuren gräslök 1⅓ msk finhackad bladpersilja 1⅓ msk finhackad dill 1⅓ msk finhackad basilika Havssalt och nymalen svartpeppar Gör så här Blanda skyr med olja, citronsaft, finriven vitlök och de fyra örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar. TIPS Sauce verte kan serveras med krossade grönpepparkorn på toppen. Och om du gärna vill att den ska vara extra stark kan du smaka av med finhackad grön chili. Till asiatiska rätter kan du byta ut basilika mot koriander.