Sommerens godaste recept.

Sockerfri fläderblomssaft

Gör egen fläderblomssaft utan socker. Här får du ett recept med stjärnanis och kanel.

4 juli 2016 av Michelle Kristensen

Sockerfri fläderblomssaft

2 personer

40 fläderblomsklasar
3 ekocitroner
2 ekolime
3 kanelstänger
3 st stjärnanis
1 tsk rödpepparkorn
5 tsk stevia
3 msk agavesirap
3 liter kokande vatten

Gör så här

  • Lägg fläderblommorna i en stor skål. Skölj citron och lime, skär dem i skivor och lägg ner dem och övriga ingredienser (utom vattnet) i skålen.
  • Häll kokande vatten över och rör runt med en sked i 2 minuter. Smaka ev av med mer stevia.
  • Täck över och sätt skålen svalt i 2–3 dagar.
  • Häll upp saften i en saftduk, filtrera bort orenheter och häll upp på flaskor.
  • Saften blandas med 1 del saft och 2 delar vatten.
  • Saften kan hålla sig i 3 veckor i kylskåpet.
  • Den går även bra att frysa så gör gärna mycket!

LÄS OCKSÅ: Så påverkar stevia din kropp och hälsa

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar