Gör egen majonäs

Du har massor smak att hämta genom att laga din egen majonäs.

När du gör din egen majonäs kan du vara säker på att du slipper onödiga tillsatser.

Gör egen majonäs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 pastöriserade äggulor
  • lite finmalet havssalt
  • ½ tsk vitvinsättika
  • ½ tsk citronsaft
  • dl neutral olja: druvkärneolja, solrosolja, majsolja eller kallpressad rapsolja på vit raps.

Så här gör du

  • Samtliga ingredienser ska vara rumstempererade. Vispa äggulorna med salt, ättika och citron och tillsätt oljan, lite i taget, i en tunn stråle, samtidigt som du vispar (manuell och elektrisk visp går lika bra). Vispa tills majonäsen är tjock. Smaka av med salt, om du vill.

  • Om du rör ner lite vitlök får du en aioli och tillför tomatpuré och lite worchestershiresauce så får du en tomatiserad aioli.

  • Om du rör i färsk röd chili så får du en chilimajonäs.

  • Om du rör i Kesella i förhållande 1:4 får du en god dressing.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background