När du gör din egen majonäs kan du vara säker på att du slipper onödiga tillsatser.

Gör egen majonäs

Du har massor smak att hämta genom att laga din egen majonäs.

14 februari 2012 av I FORM

2 pastöriserade äggulor
lite finmalet havssalt
1/2 tsk vitvinsättika
1/2 tsk citronsaft
ca 2 dl neutral olja: druvkärneolja, solrosolja, majsolja eller kallpressad rapsolja på vit raps.

  • Samtliga ingredienser ska vara rumstempererade. Vispa äggulorna med salt, ättika och citron och tillsätt oljan, lite i taget, i en tunn stråle, samtidigt som du vispar (manuell och elektrisk visp går lika bra). Vispa tills majonäsen är tjock. Smaka av med salt, om du vill.
  • Om du rör ner lite vitlök får du en aioli och tillför tomatpuré och lite worchestershiresauce så får du en tomatiserad aioli.
  • Om du rör i färsk röd chili så får du en chilimajonäs.
  • Om du rör i Kesella i förhållande 1:4 får du en god dressing.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar