Fyllda crêpes

En viktvänlig favorit med massor av smak.

20 oktober 2010 av I FORM

1 person

Smet:

1 dl grovt dinkelmjöl
1 dl vatten
¼ tsk salt
½ äggvita


Fyllning:

100 g kycklingfilé
½ tsk olivolja
½ tsk stark curry
Salt och peppar
100 g fänkål
100 g morot
50 g avokado
2 små körsbärstomater
¼ röd paprika
3–4 hjärtsalladsblad
1 msk yoghurt Cultura

Tillagning

Blanda mjöl, vatten, salt och äggvita. Låt smeten stå i 20 minuter. Torrstek sedan 2–3 tunna pannkakor i en teflonpanna.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda ner salt, peppar och curry. Stek filébitarna i olivolja i 3–4 minuter. Hyvla fänkål och morot med en potatisskalare och skär avokadon i små tärningar. Droppa vinäger eller citron på avokadon så att den inte missfärgas. Skär tomaterna i bitar och paprikan i tärningar.

Lägg lite av allt i några salladsblad på en pannkaka, droppa över yoghurt, vik ihop och ät.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar