Fyllda crêpes

30 minuter
540 kcal

En viktvänlig favorit med massor av smak.

Fyllda crêpes

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

Smet:

  • 2 dl grovt dinkelmjöl
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 200 g kycklingfilé
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk stark curry
  • fänkål
  • 200 g morot
  • 200 g fänkål
  • 100 g avokado
  • 4 små körsbärstomater
  • ½ röd paprika
  • 6 hjärtsalladsblad
  • 2 msk yoghurt Cultura

Tillagning

Blanda mjöl, vatten, salt och äggvita. Låt smeten stå i 20 minuter. Torrstek sedan 2–3 tunna pannkakor i en teflonpanna.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda ner salt, peppar och curry. Stek filébitarna i olivolja i 3–4 minuter. Hyvla fänkål och morot med en potatisskalare och skär avokadon i små tärningar. Droppa vinäger eller citron på avokadon så att den inte missfärgas. Skär tomaterna i bitar och paprikan i tärningar.

Lägg lite av allt i några salladsblad på en pannkaka, droppa över yoghurt, vik ihop och ät.