Havrepannkakor med fikon

Pannkakor hör hemma på varje anständigt brunchbord. Testa de här små havrepannkakor med färskost och fikon nästa gång du dukar upp!

2 oktober 2015 av Augusta Sørensen

Havrepannkakor

5 personer

2 ägg
2 äggvitor
100 g keso
½ tsk bakpulver
2 msk havremjöl
1 nypa havssalt
Kokosolja eller smör till stekning
100 g mager färskost
3 färska fikon


Tillagning

  • Blanda äggen med keson.
  • Vänd sedan ihop med två hårt vispade äggvitor (använd ev de två äggulorna på fatet med linser i tomat – så att inget går till spillo!).
  • Tillsätt bakpulver, mjöl och salt och låt smeten stå i 15 minuter, innan pannkakorna gräddas.
  • Smörj pannkakorna med färskost och lägg färska fikon samt eventuellt en klick god nyponsylt ovanpå.

Sugen på pannkakor? Se alla våra recept på nyttiga och goda pannkakor här

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar