Havrepannkakor med fikon

45 minuter
185 kcal

Pannkakor hör hemma på varje anständigt brunchbord. Testa de här små havrepannkakor med färskost och fikon nästa gång du dukar upp!

Havrepannkakor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¾ ägg
  • ¾ äggvitor
  • 40 g keso
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¾ msk havremjöl
  • ½ nypa havssalt
  • Kokosolja eller smör till stekning
  • 40 g mager färskost
  • färska fikon

Tillagning

  • Blanda äggen med keson.
  • Vänd sedan ihop med två hårt vispade äggvitor (använd ev de två äggulorna på fatet med linser i tomat – så att inget går till spillo!).
  • Tillsätt bakpulver, mjöl och salt och låt smeten stå i 15 minuter, innan pannkakorna gräddas.
  • Smörj pannkakorna med färskost och lägg färska fikon samt eventuellt en klick god nyponsylt ovanpå.

Sugen på pannkakor? Se alla våra recept på nyttiga och goda pannkakor här