Rödbetsnacks

20 minuter
23 kcal

Läckra rödsbetsstänger med lakrits.

En spännande smakkombination!

Rödbetsnacks

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • stor avlång rödbeta
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ¼ tsk rå lakrits (hård engelsk lakrits)
  • ¼ dl dill och körvel (blandat)
  • Havssaltflingor

Så gör du

  • Skala rödbetan. Skär den i långa stänger (cirka 4 cm långa och 1 cm breda). Koka dem i lättsaltat vatten i 10 minuter.
  • Häll bort vattnet och småkoka dem med äppelcidervinäger och en aning vatten under lock i 5 minuter.
  • Ta upp dem från kastrullen, men behåll lagen.
  • Lägg upp allt på en tallrik och strö på lakrits, dill, körvel och salt. Serveras som snacks med en servett bredvid.