Stekta fläderblommor med parmaskinka

10 minuter

Testa att steka fläderblommor och servera med mozzarella och parmaskinka. Passar bra som förrätt eller snack.

Sommerens godaste recept.

Stekta fläderblommor med parmaskinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Smet

  • 2 ägg
  • 1 nypa bakpulver
  • 10 g Skal och saft från ekocitron
  • 1 Strö stevia
  • 1 Strö vaniljpulver
  • 2 tsk sesamfrön
  • 3 msk rågmjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk kokosolja till stekning
  • 6 fläderblomsklasar

Tillbehör

  • 2 skiva parmaskinka (utan fett)
  • ½ nektarin
  • 4 skiva mozzarella, 13 %
  • Färsk rosmarin

Gör så här

  • Vispa ihop smeten. Den ska vara så flytande att den droppar lite från klasarna när du doppar dem.

  • Stek klasarna i lite olja i en panna i 5 minuter.

  • Servera med skinka, nektarin, mozzarella och lite färsk rosmarin.