Stekta fläderblommor med parmaskinka

10 minuter

Testa att steka fläderblommor och servera med mozzarella och parmaskinka. Passar bra som förrätt eller snack.

Sommerens godaste recept.

Stekta fläderblommor med parmaskinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Smet

  • 2 ägg
  • 1 nypa bakpulver
  • 10 g Skal och saft från ekocitron
  • 1 Strö stevia
  • 1 Strö vaniljpulver
  • 2 tsk sesamfrön
  • 3 msk rågmjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk kokosolja till stekning
  • 6 fläderblomsklasar

Tillbehör

  • 2 skiva parmaskinka (utan fett)
  • ½ nektarin
  • 4 skiva mozzarella, 13 %
  • Färsk rosmarin

Gör så här

  • Vispa ihop smeten. Den ska vara så flytande att den droppar lite från klasarna när du doppar dem.

  • Stek klasarna i lite olja i en panna i 5 minuter.

  • Servera med skinka, nektarin, mozzarella och lite färsk rosmarin.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background