Stekta fläderblommor med parmaskinka

10 minuter

Testa att steka fläderblommor och servera med mozzarella och parmaskinka. Passar bra som förrätt eller snack.

Sommerens godaste recept.

Stekta fläderblommor med parmaskinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Smet

  • 2 ägg
  • 1 nypa bakpulver
  • 10 g Skal och saft från ekocitron
  • 1 Strö stevia
  • 1 Strö vaniljpulver
  • 2 tsk sesamfrön
  • 3 msk rågmjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk kokosolja till stekning
  • 6 fläderblomsklasar

Tillbehör

  • 2 skiva parmaskinka (utan fett)
  • ½ nektarin
  • 4 skiva mozzarella, 13 %
  • Färsk rosmarin

Gör så här

  • Vispa ihop smeten. Den ska vara så flytande att den droppar lite från klasarna när du doppar dem.

  • Stek klasarna i lite olja i en panna i 5 minuter.

  • Servera med skinka, nektarin, mozzarella och lite färsk rosmarin.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background