Sommerens godaste recept.

Stekta fläderblommor med parmaskinka

Testa att steka fläderblommor och servera med mozzarella och parmaskinka. Passar bra som förrätt eller snack.

17 juni 2015 av Michelle Kristensen

Stekta fläderblommor

2 personer

Smet

2 ägg
1 knivsudd bakpulver
Skal och saft från ⅛ ekocitron
1 liten nypa stevia
1 nypa vaniljpulver
2 tsk sesamfrön
3 msk rågmjöl
2 msk mjölk
1 tsk kokosolja till stekning
6–8 fläderblomsklasar

Tillbehör

2 skivor parmaskinka (utan fett)
½ nektarin
4 skivor mozzarella, 13 %
Färsk rosmarin


Gör så här

  • Vispa ihop smeten. Den ska vara så flytande att den droppar lite från klasarna när du doppar dem.
  • Stek klasarna i lite olja i en panna i 5 minuter.
  • Servera med skinka, nektarin, mozzarella och lite färsk rosmarin.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar