Bananpops med kakao, kanel, lakrits och kokos
Kanel dämpar ditt blodsocker, och kakao håller hjärtat hälsosamt.
Kanel dämpar ditt blodsocker, och kakao håller hjärtat hälsosamt.
Blanda apelsinsaft, -skal, kakao, lakrits och kanel i en skål. Massan ska vara nästan lika tjock som smält choklad.
Sätt bananerna på grillspett. De ska spetsas på längden.
Vänd bananerna i apelsin-kakao-lakritsblandningen. De ska vara helt täckta från ”topp till tå”.
Strö sedan på kokosmjöl.
Lägg bananerna med spett och allt annat i fryspåsar och lägg dem i frysen i minst 12 timmar, tills de är helt djupfrysta.
TIPS
Lek med smaken – prova att använda carobpulver i stället för kakaopulver. Små mängder av aromatiska kryddor – exempelvis lite malen kardemumma eller malda nejlikor – är också värt att prova.
På vår sajt och i vår app får du bl a: