Bananpops med kakao, kanel, lakrits och kokos

12 timmar
110 kcal

Kanel dämpar ditt blodsocker, och kakao håller hjärtat hälsosamt.

Bananpops med kakao, kanel, lakrits och kokos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • Färskpressad juice och finrivet skal av 2 ekologiska apelsiner
  • ¾ msk rent kakaopulver
  • ¼ msk malen lakritsrot
  • ¼ tsk malen kanel
  • 1 ekologiska bananer, skalade och skurna i halvor
  • 2 små grillspett att trä upp på
  • Kokosmjöl

Så gör du

  • Blanda apelsinsaft, -skal, kakao, lakrits och kanel i en skål. Massan ska vara nästan lika tjock som smält choklad.

  • Sätt bananerna på grillspett. De ska spetsas på längden.

  • Vänd bananerna i apelsin-kakao-lakritsblandningen. De ska vara helt täckta från ”topp till tå”.

  • Strö sedan på kokosmjöl.

  • Lägg bananerna med spett och allt annat i fryspåsar och lägg dem i frysen i minst 12 timmar, tills de är helt djupfrysta.

TIPS

Lek med smaken – prova att använda carobpulver i stället för kakaopulver. Små mängder av aromatiska kryddor – exempelvis lite malen kardemumma eller malda nejlikor – är också värt att prova.