Färskpressad juice och finrivet skal av 2 ekologiska apelsiner
¾
msk
rent kakaopulver
¼
msk
malen lakritsrot
¼
tsk
malen kanel
1
ekologiska bananer, skalade och skurna i halvor
2
små grillspett att trä upp på
Kokosmjöl
Så gör du
Blanda apelsinsaft, -skal, kakao, lakrits och kanel i en skål. Massan ska vara nästan lika tjock som smält choklad.
Sätt bananerna på grillspett. De ska spetsas på längden.
Vänd bananerna i apelsin-kakao-lakritsblandningen. De ska vara helt täckta från ”topp till tå”.
Strö sedan på kokosmjöl.
Lägg bananerna med spett och allt annat i fryspåsar och lägg dem i frysen i minst 12 timmar, tills de är helt djupfrysta.
TIPS
Lek med smaken – prova att använda carobpulver i stället för kakaopulver. Små mängder av aromatiska kryddor – exempelvis lite malen kardemumma eller malda nejlikor – är också värt att prova.