Bananpops med kakao, kanel, lakrits och kokos

Kanel dämpar ditt blodsocker, och kakao håller hjärtat hälsosamt.

1 oktober 2013 av I FORM

8 personer

Färskpressad juice och finrivet skal av 2 ekologiska apelsiner
3–4 msk rent kakaopulver
1 msk malen lakritsrot
1 tsk malen kanel
4 ekologiska bananer, skalade och skurna i halvor
8 små grillspett att trä upp på
Kokosmjöl

Hur mycket vet du egentligen om kanel? Lär dig mer om kryddan här. 

Så gör du

  • Blanda apelsinsaft, -skal, kakao, lakrits och kanel i en skål. Massan ska vara nästan lika tjock som smält choklad.
  • Sätt bananerna på grillspett. De ska spetsas på längden.
  • Vänd bananerna i apelsin-kakao-lakritsblandningen. De ska vara helt täckta från ”topp till tå”.
  • Strö sedan på kokosmjöl.
  • Lägg bananerna med spett och allt annat i fryspåsar och lägg dem i frysen i minst 12 timmar, tills de är helt djupfrysta.

Tips

Lek med smaken – prova att använda carobpulver i stället för kakaopulver. Små mängder av aromatiska kryddor – exempelvis lite malen kardemumma eller malda nejlikor – är också värt att prova.

Sund bonus

Bananerna är rika på kalium, som sänker blodtrycket, kakaon innehåller polyfenoler som också skyddar dina blodkärl, och apelsinen innehåller C-vitamin.

VIDEO: Så gör du sunda och goda bananpannkakor på 5 minuter

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar