Auberginekräm

Den här aurberginekrämen passar perfekt att doppa stavar av blekselleri och morot i.

12 november 2013 av I FORM-redaktionen

Auberginekräm

3-4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Tid totalt: 65 minuter

INGREDIENSER

2 auberginer

100 g valnötter

2 msk citronsaft

3 fett vitlök

3 msk jungfruolivolja eller valnötsolja eller en mix

Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här


  • Baka auberginerna i en 200 grader varm ugn i en timma.
  • Rosta valnötskärnorna i en torr panna.
  • Dela auberginerna och skrapa ut köttet.
  • Mixa köttet med valnötter, citron, finriven vitlök och olja.
  • Smaka av med salt och peppar.

näringsinnehåll per person

Energi: 103/16 kcal

Protein: 2/0,3 g

Fett: 8,7/1,3 g

Kolhydrat: 6/0,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar