Äppelsmör

1,5 timme

Äppelsmör

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg äpplen, skalade och urkärnade
  • 1½ dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 100 g socker
  • 100 g muscovadosocker
  • Saft och skal av 1 KRAV-citron
  • ¼ tsk nejlikor
  • ½ tsk kryddpeppar 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt

Tillagning

  • Koka vatten, äpplen, vanilj och socker under lock till mos i en kastrull.
  • Blanda ner resten av ingredienserna i moset och låt det koka vidare under omrörning i cirka 1 timma på låg värme med locket halvt på.
  • Häll äppelsmöret på burkar och låt det svalna helt innan du sätter lock på.
  • Förvaras kallt i kylskåp i upp till 10 dagar.