Plommonsemifreddo med röda vinbär

4,5 timmar
244 kcal

Mjuk och krämig glass med uppfriskande vinbär.

Plommonsemifreddo med röda vinbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • äggvitor
  • 32 g ljust råsocker
  • 1 äggulor
  • ½ dl vispgrädde
  • Korn från 2 vaniljstänger
  • ½ burkar syltade plommon (motsvarande 2 x 170 gram nettovikt)
  • ½ dl kesella, mager
  • ¼ ask färska röda vinbär

Gör så här:

Du ska använda 4 skålar:

  • Skål 1: Vispa äggvitorna halvstyva, tillsätt 70 g råsocker och vispa vitorna styva.

  • Skål 2: Vispa äggulorna ljusa och pösiga med 60 g råsocker.

  • Skål 3: Vispa grädden tjock

    med kornen från 1 vaniljstång.

  • Skål 4 (stor skål): Låt plommonen droppa av, ta bort kärnorna och mixa dem försiktigt. Fördela glassen i formar, till exempel muffinsformar av silikon.

Frys glassen i minst 4-6 timmar. Lägg uppden på en tallrik med färska röda vinbär.

Semifreddo är italienska och betyder en ”halvkall” glass. Glassen är mjuk och krämig och det passar därför bra att fylla den med läckra saker, till exempel frukt som vi har gjort här. Glassen är gjord av främst fettfattiga mjölkprodukter så att den är lätt i magen jämfört med fet gräddglass.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background