Plommonsemifreddo med röda vinbär

4,5 timmar
244 kcal

Mjuk och krämig glass med uppfriskande vinbär.

Plommonsemifreddo med röda vinbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • äggvitor
  • 32 g ljust råsocker
  • 1 äggulor
  • ½ dl vispgrädde
  • Korn från 2 vaniljstänger
  • ½ burkar syltade plommon (motsvarande 2 x 170 gram nettovikt)
  • ½ dl kesella, mager
  • ¼ ask färska röda vinbär

Gör så här:

Du ska använda 4 skålar:

  • Skål 1: Vispa äggvitorna halvstyva, tillsätt 70 g råsocker och vispa vitorna styva.

  • Skål 2: Vispa äggulorna ljusa och pösiga med 60 g råsocker.

  • Skål 3: Vispa grädden tjock

    med kornen från 1 vaniljstång.

  • Skål 4 (stor skål): Låt plommonen droppa av, ta bort kärnorna och mixa dem försiktigt. Fördela glassen i formar, till exempel muffinsformar av silikon.

Frys glassen i minst 4-6 timmar. Lägg uppden på en tallrik med färska röda vinbär.

Semifreddo är italienska och betyder en ”halvkall” glass. Glassen är mjuk och krämig och det passar därför bra att fylla den med läckra saker, till exempel frukt som vi har gjort här. Glassen är gjord av främst fettfattiga mjölkprodukter så att den är lätt i magen jämfört med fet gräddglass.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background