Plommonsemifreddo med röda vinbär

Mjuk och krämig glass med uppfriskande vinbär.

3 februari 2008 av I FORM

8 personer

5 äggvitor
130 g ljust råsocker
4 äggulor
2 dl vispgrädde
Korn från 2 vaniljstänger
2 burkar syltade plommon (motsvarande 2 x 170 gram nettovikt)
2 dl kesella, mager
1 ask färska röda vinbär


Gör så här:

Du ska använda 4 skålar:

  • Skål 1: Vispa äggvitorna halvstyva, tillsätt 70 g råsocker och vispa vitorna styva.

  • Skål 2: Vispa äggulorna ljusa och pösiga med 60 g råsocker.

  • Skål 3: Vispa grädden tjock
    med kornen från 1 vaniljstång.

  • Skål 4 (stor skål): Låt plommonen droppa av, ta bort kärnorna och mixa dem försiktigt. Fördela glassen i formar, till exempel muffinsformar av silikon.


Frys glassen i minst 4-6 timmar. Lägg uppden på en tallrik med färska röda vinbär.

Semifreddo är italienska och betyder en ”halvkall” glass. Glassen är mjuk och krämig och det passar därför bra att fylla den med läckra saker, till exempel frukt som vi har gjort här. Glassen är gjord av främst fettfattiga mjölkprodukter så att den är lätt i magen jämfört med fet gräddglass.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar