Grekisk bakad fetaostdipp

35 minuter
178 kcal

Mmm, det här är jättegott! Dippen håller sig några dagar i kylen, men ta fram den i god tid för att få bästa smak.

bakad-fetaost

FETAOST-DIPP – testa den också till pastarätter.

© wichmann+bendtsen

Grekisk bakad fetaostdipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion

  • 16 körsbärstomater
  • 12 oliver
  • 4 fett vitlök
  • 300 g fetaost
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Färsk timjan

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär körsbärstomaterna och oliverna i halvor. Blanda med vitlök och fetaost i en ugnsfast form.
  • Vispa samman olivolja, honung, salt och peppar och fördela över fetaost och övriga ingredienser.
  • Baka i 30 minuter.
  • Rör antingen till en tjock krämig dipp eller gör en mer strukturerad variant genom att med en gaffel bryta fetaosten i bitar och mosa vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt lite färsk timjan.

TIPS: Du kan använda din favoritvinägrett och bara tillsätta lite torkad oregano för att få den perfekta grekiska smaken.