Shots - varma och kalla

Vill du ha maximalt med smak av jul men minimalt av kalorier? Drick då julens härliga kryddor i en varm eller kall shot.

6 shots får som värmen att sprida sig inifrån samtidigt som de kittlar dina sinnen.

Julen är tid för att umgås och traditionen bjuder oss att smaka på ett stort urval av småkakor, hemmagjord konfekt och massor av tung julmat.

Det kan ibland kännas som en kamp mot kalorierna och välmenande värdar, men som tur är kan du själv bestämma vad du ska sätta på bordet när gästerna kommer hem till dig. Och varför då inte använda de traditionella julkryddorna på ett nytt och spännande sätt, som inte hotar midjemåttet?

Recept från experten

I FORMs matskribent Anne Larsen har smakat sig fram till totalt sex läckra shots som kan övertyga även den mest inbitna julälskaren om att jul inte nödvändigtvis behöver innebära fett och socker. Du kan välja mellan tre varma och tre kalla shots som var och en fungerar bra för en trevlig stund framför brasan eller en annorlunda aperitif till en lite nyttigare julmiddag.

De starka kryddorna har dessutom den fördelen att de mättar dina smaklökar med intryck så att du efteråt inte behöver fylla magen upp till bredden för att bli nöjd, och vem behöver inte det i en stressig decembermånad, när man då och då tar paus i den hälsosamma livsstilen?

Newsletter background